-
Een deadline in Hoenderloo: goed voor de kinderen of goed voor Pluryn?
Lees meer over "Een deadline in Hoenderloo: goed voor de kinderen of goed voor Pluryn?"Voor 1 augustus moeten de kinderen vanuit De Hoenderloo Groep herplaatst zijn. 'Dat is beter voor hen, het geeft duidelijkheid en zo kunnen ze na de zomervakantie in een nieuwe klas instromen.'
Dat antwoord krijgen ouders te horen van tientallen kinderen die naar een nieuwe plek moeten verhuizen.
Is dit het hele antwoord? Wat, als dit voor een individueel kind níet het beste moment is, en de nieuwe plek nog níet passend genoeg gemaakt is om naar toe te gaan? Wat geeft dan straks de doorslag?
Dit is niet het kortste stuk dat ik geschreven heb. Maar Pluryn heeft het ons dit jaar ook niet makkelijk gemaakt: de mist is dik. Er moeten snel antwoorden komen, want wij hebben als gemeente Apeldoorn beloofd dat de instelling open blijft zolang als dat nodig is. We weten zonder antwoorden niet, of we ons aan deze belofte kunnen houden.
-
Wanbestuur Pluryn baart Apeldoorn steeds meer zorgen
Lees meer over "Wanbestuur Pluryn baart Apeldoorn steeds meer zorgen"Deze week spant het er om: de jeugdigen die in De Hoenderloo Groep wonen en nog geen vervangende plek hebben, krijgen post van Pluryn. In een brief zal hun een zorgaanbod worden gedaan. Apeldoorn heeft het altijd belangrijk gevonden dat Pluryn een nieuwe plek zocht samen met de jeugdigen, om ze zo ook zelf invloed te geven op hun (toch al zo anders dan normale) leven. Daarom werd dat vastgelegd in de afspraken met Pluryn. Het lijkt er totnutoe echter steeds op, dat Pluryn alléén beslist.
-
Apeldoornse politieke partijen: stel Pluryn onder toezicht
Lees meer over "Apeldoornse politieke partijen: stel Pluryn onder toezicht"Op initiatief van de Apeldoornse ChristenUnie vragen meerdere lokale politieke partijen minister Hugo de Jonge in te grijpen bij de Hoenderloo Groep. Nu zorgaanbieder Pluryn het voornemen heeft uitgesproken de locatie in Hoenderloo te willen sluiten, wordt voor tientallen jongeren met complexe gedragsproblemen een geschikte vervolgplek gezocht.
-
Welzijnswerk op de schop
Lees meer over "Welzijnswerk op de schop"Zelf je boodschappen doen, je post openmaken en bijhouden: voor de meesten van ons is dat vanzelfsprekend. Als dit door een beperking of bijvoorbeeld een psychiatrische ziekte niet meer lukt, helpt de gemeente Apeldoorn met een ‘maatwerkvoorziening.’ Individueel maatwerk bestaat er ook voor kinderen en jongeren die zonder hulp in grote problemen zouden komen, denk aan individuele begeleiding van een kind dat gepest wordt op school, of een jongere die ontspoort door een hechtingsstoornis. Één op één naast iemand staan is nodig als hulp in een groep de benodigde hulp in de weg staat.
-
Verrassingen
Lees meer over "Verrassingen"Ineens was daar tijdens de begrotingsbehandeling het VVD amendement ‘Meer kostenbewustzijn in de jeugdzorg’. Verwijzers én ouders in de jeugdhulp moeten weten wat de hulp kost. Door dit als een amendement vorm te geven poneert de VVD dit inzicht nadrukkelijk als een aanvulling op de beheersmaatregelen voor het bestrijden van de kosten van de jeugdzorg. Ergo: door op de hoogte te zijn van de kosten van jeugdhulp, zullen verwijzers en ouders vaker kiezen voor goedkopere zorg.
-
ChristenUnie hamert op correcte cijfers jeugdhulp
Lees meer over "ChristenUnie hamert op correcte cijfers jeugdhulp"Een kind heeft in Apeldoorn recht op jeugdhulp als de arts, het CJG, de rechtbank of een zorginstelling dat beslist. Dit worden de verwijzers genoemd. Nu Apeldoorn net als veel andere gemeenten in Nederland te maken heeft met forse tekorten op de jeugdzorg, wordt er kritisch gekeken naar welke verwijzers hoe vaak, en met welke zorgvraag, jongeren aanmelden voor hulp. De cijfers hierover zijn echter bij lange na niet helder, terwijl de gemeente al wel voornemens is maatregelen te gaan nemen.
-
Verbolpuntkomming
Lees meer over "Verbolpuntkomming"Het scherm van mijn telefoon was kapot. Repareren duurde een uur. Een heel uur onbereikbaar.
-
Bijeenkomst jeugdzorg: terugblikken en vooruitkijken
Lees meer over "Bijeenkomst jeugdzorg: terugblikken en vooruitkijken"Het is alweer ruim een week geleden. We gingen als gemeenteraad om tafel met aanbieders, grote en kleine, met ouders, met zorgprofessionals en met jongeren zelf. Over de problemen in de jeugdzorg. De financiële tekorten, maar ook de kansen die er liggen.
-
8 mei: dialoog over de jeugdzorg
Lees meer over "8 mei: dialoog over de jeugdzorg"De kranten staan er vol mee, en in het stadhuis en bij zorgaanbieders wordt achter de scherm hard gewerkt en nagedacht: er is de laatste tijd veel te doen over de tekorten in de Jeugdzorg. De druk van oplopende kosten wordt gevoeld. Ook elders in het land en ook in de Tweede Kamer wordt er druk over gesproken. Er worden maatregelen aangekondigd en gesprekken gevoerd met de gemeenteraad. En ook wij schreven er eerder al over.
-
Goed kijken kan altijd beter!
Lees meer over "Goed kijken kan altijd beter!"Het is de belangrijkste opgave voor een rijinstructeur: de leerling goed leren kijken. Ik ben momenteel zelf bezig met rijlessen, en er gaat geen les voorbij waarin mijn instructeur me niet zegt goed te kijken naar alles wat er om de auto heen gebeurt. En dat is maar goed ook: het niet zien van een andere bestuurder of een voetganger kan grote gevolgen hebben, en met niet goed kijken breng je niet alleen jezelf maar ook anderen in gevaar. Soms is de politiek net als autorijden: goed kijken is ontzettend belangrijk. In de politiek kijkt men niet naar wat er om de auto gebeurt, maar naar de belangen die meespelen, de effecten van een besluit of de voor- en nadelen van verschillende oplossingen. Recent hebben we hiervan in Apeldoorn twee voorbeelden gezien.
- Vorige pagina
- 1
- 2
- Volgende pagina