Berichten over Onderwijs

 1. image0.jpeg
  CU-Apeldoorn_039_0C0A0377.jpg
  Door Hanna Riezebos op 1 juli 2021
 2. Blog EA 02-02-21.png
  TOF_0168.jpg
  Door Erik Jan Aalbers op 2 februari 2021

  Samen scholen in Apeldoorn

  De komende jaren gaat de gemeente Apeldoorn voor 80 miljoen investeren in schoolgebouwen. Samen met de schoolbesturen is een plan hiervoor gemaakt. Dat is best bijzonder. Van 2012-2016 was alles in de ijskast gezet in verband met de financiële situatie. Vanaf 2016 is de draad weer opgepakt: 70 gymzalen hebben een grote beurt gehad en een aantal gebouwen van kleine besturen zijn aangepakt. In dit nieuwe Integrale Huisvestings Plan (IHP) komen de andere scholen van 40 jaar en ouder aan de beurt.  

  Lees meer over "Samen scholen in Apeldoorn"
 3. Nieuws Hanna Basisscholen.jpeg
  CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
  Door ChristenUnie Nieuws op 1 maart 2019

  ChristenUnie stelt ‘run’ op basisscholen aan de orde

  Een aantal ontwikkelingen in het basisonderwijs in Apeldoorn geven al langere tijd reden tot zorg. Zo komt het in Apeldoorn voor dat tweede en derde kinderen van één gezin niet op dezelfde basisschool kunnen worden geplaatst. Voorbeelden die recent in het nieuws waren zijn de wijken Ugchelen en Zuidbroek, maar in mindere mate speelt dit ook in andere wijken.

  Lees meer over "ChristenUnie stelt ‘run’ op basisscholen aan de orde"
 4. Webblog 29-12 Hanna Integratie.jpeg
  CU-Apeldoorn_039_0C0A0377.jpg
  Door Hanna Riezebos op 29 december 2018

  Feest in de Spitsbergenschool

  De gemeenteraad krijgt veel uitnodigingen voor van alles wat er in Apeldoorn speelt. Dat is ontzettend leuk, maar je moet natuurlijk keuzes maken. Bij sommige is het niet moeilijk: daar wil je gewoon heel graag heen! 

  Lees meer over "Feest in de Spitsbergenschool"
 5. apple-blank-business-442574.jpg
  TOF_0015.jpg
  Door Jarin van der Zande op 20 december 2018

  Verhoging studietoeslag na oproep ChristenUnie

  Naar aanleiding van de oproep van ChristenUnie in april dit jaar om de studietoeslag voor studenten met een beperking te verhogen, wordt vanavond tijdens de raadsvergadering een voorstel daartoe ingestemd. Het college van B&W wil met terugwerkende kracht deze studenten ondersteunen met €285,- per maand.

  Lees meer over "Verhoging studietoeslag na oproep ChristenUnie"
 6. Study-in-2018
  CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
  Door ChristenUnie Nieuws op 22 juni 2018

  College wil studietoeslag verhogen na oproep ChristenUnie Apeldoorn

  Het College van B&W staat positief tegenover het idee van de ChristenUnie om de studietoeslag voor studenten met een beperking te verhogen. Raadslid Jarin van der Zande deed deze oproep een aantal weken geleden, het college kwam vandaag met een uitgebreide reactie. Ruim 25 studenten maken volgens het college op dit moment gebruik van een studietoeslag van 1000 euro per jaar, maar dit ligt ver onder het landelijk gemiddelde.

  Lees meer over "College wil studietoeslag verhogen na oproep ChristenUnie Apeldoorn"
 7. Webblog 03-04 Hanna VMBO
  CU-Apeldoorn_039_0C0A0377.jpg
  Door Hanna Riezebos op 3 april 2018

  Succes met de VMBO examens!

  Vandaag starten ook in onze regio de VMBO examens. Onze fractie wenst alle kandidaten heel veel plezier en succes! Praktijkonderwijs kan niet genoeg positief onder de aandacht worden gebracht, we hebben wat dat betreft heel wat in te halen. Pieter Derks heeft in het radioprogramma Druktemakers hier in mei 2017 op onnavolgbare wijze de vinger bij gelegd, luister maar eens mee:

  Lees meer over "Succes met de VMBO examens!"

  Labels: , ,