Berichten geschreven door Erik Jan Aalbers

 1. accident-broken-cellphone-1388947.jpg
  ErikJan
  Door Erik Jan Aalbers op 11 juni 2019

  Verbolpuntkomming

  Het scherm van mijn telefoon was kapot. Repareren duurde een uur. Een heel uur onbereikbaar.

  Lees meer over "Verbolpuntkomming"
 2. Statie3.jpg
  ErikJan
  Door Erik Jan Aalbers op 20 mei 2019

  Werkbezoek Statie

  Afgelopen zaterdag 18 mei waren we als fractie samen met Tweede Kamerlid Nico Drost en Statenlid Janneke Slingerland op werkbezoek bij Statie. Het historische stationsgebouw uit 1876, waarin vroeger de Koninklijke wachtkamer van koningin Wilhelmina was gevestigd, is tegenwoordig een locatie om te lunchen, te vergaderen en te dineren. Pluryn bied op deze manier zo’n 27 mensen ruimte om op heel verschillende manieren werkervaring op te doen. 

  Lees meer over "Werkbezoek Statie"
 3. Blog Erik Jan Perfect (2).jpg
  ErikJan
  Door Erik Jan Aalbers op 11 maart 2019

  Nobody is perfect

  Laatst las ik het advies om op je CV juist je briljantste blunders te vermelden. Het idee was dat je daarmee laat zien dat je een lerend mens bent. Dat begon al toen je leerde lopen. Leren doe je met vallen en opstaan. En vallen is niet erg, maar blijven liggen wel. Vallen hoort erbij, je komt weer overeind, en je probeert opnieuw. En je probeert te voorkomen dat je dezelfde fout maakt.

  Lees meer over "Nobody is perfect"
 4. Webblog Erik Jan Farao.jpg
  ErikJan
  Door Erik Jan Aalbers op 8 januari 2019

  Let op farao's in Apeldoorn

  Farao’s kun je zomaar in Apeldoorn tegenkomen. Laatst verwees iemand in een overleg onverwacht naar het bijbelverhaal van Jozef: ‘We moeten nu wel opschrijven wat we hebben afgesproken, want ooit komen er farao’s die Jozef niet gekend hebben.’

  Lees meer over "Let op farao's in Apeldoorn"
 5. sokken.jpeg
  ErikJan
  Door Erik Jan Aalbers op 12 november 2018

  Kleur bekennen

  Kent u de wet van de gestreepte sokken?
  Dit heeft alles te maken met de bespreking van de meerjarenbegroting vorige week. 

  Lees meer over "Kleur bekennen"
 6. Webblog 01-10 Erik Jan Fietspad
  ErikJan
  Door Erik Jan Aalbers op 1 oktober 2018

  DOORfietsen

  In de laatste raadsvergadering voor de zomervakantie dienden we een motie in om aandacht te vragen voor de doorstroomroutes voor fietsers in Apeldoorn. Aanleiding was dat in het coalitieakkoord van dit college het woord ‘fiets’ niet voorkomt. En bij de controle van de jaarstukken van 2017 was gebleken dat er niet een concreet uitvoeringsschema is voor de fietsdoorstroomassen binnen Apeldoorn. De motie haalde het niet. De coalitie hield de rijen gesloten. En de wethouder gaf aan dat op 3 onderdelen na, Apeldoorn de fietsinfrastructuur op orde heeft. Er werd een een raadsbrief beloofd met detailinformatie. Vorige week verscheen deze brief: https://apeldoorn.raadsinformatie.nl/document/6860983/1/2018-531462%20Stand%20van%20zaken%20stedelijke%20fietsroutes

  Lees meer over "DOORfietsen"
 7. Webblog 12-6-18 Erik Jan Deep Democracy
  ErikJan
  Door Erik Jan Aalbers op 12 juni 2018

  Kostbare tegenspraak

  ‘Voor Apeldoorn is het goed als er binnen het stadhuis tegenspraak is.’

  Lees meer over "Kostbare tegenspraak"
 8. Fractienieuws Roelof Portret
  ErikJan
  Door Erik Jan Aalbers op 10 april 2018

  Denkend aan Roelof

  Na 24 jaar heeft ‘nestor’ Roelof Veen afscheid genomen van de gemeenteraad in Apeldoorn. Dat was een bewuste keuze van Roelof. Maar wel één met gemengde gevoelens.

  Lees meer over "Denkend aan Roelof"
 9. Webblog 12-2-18 Erik Jan Waardevol
  ErikJan
  Door Erik Jan Aalbers op 12 februari 2018

  All inclusive

  Elke Apeldoorner moet in vrijheid met z’n eigen talenten aan de slag kunnen gaan. Een ambitie uit het verkiezingsprogramma van ChristenUnie Apeldoorn voor 21 maart. Er is nog best werk aan de winkel is wat dit betreft: daar hoef je alleen het Rekenkamer-rapport ‘Je trekt altijd aan het kortste eind’ voor door te lezen. Rond de uitvoering van de Participatiewet zijn nog best wat actiepunten te formuleren. Tegelijk heb ik vorige week zomaar op drie manieren deze gewenste situatie in werkelijkheid teruggezien!

  Lees meer over "All inclusive"
 10. Ik-robot
  ErikJan
  Door Erik Jan Aalbers op 5 december 2017

  Wetten voor robots

  Heeft u ook een gratis boek bij CODA meegenomen? 

  In het kader van 'Nederland leest' was afgelopen maand het boek 'Ik Robot' van Isaac Asimov gratis af te halen. Het zijn een aantal verhalen rond de hoofdpersoon Susan Calvin, robotpsycholoog in 2057, die terugblikt op haar leven. Het zijn verhalen over de verschillen tussen mensen en robots. De schrijver speelt daarmee als er mazen in de wetten van de robotica blijken te zijn. In de verhalen worden de drie robotwetten gepresenteerd die door Asimov zijn bedacht. Deze drie wetten van de robotica vormen een belangrijk thema in zijn robotverhalen. In de jaren ’40 en ’50 van de vorige eeuw dacht Asimov al na over een ethiek voor robots. Wat zou een robot wel of niet zelfstandig mogen besluiten?

  Eerste Wet: Een robot mag een mens geen letsel toebrengen of door niet te handelen toestaan dat een mens letsel oploopt.

  Tweede Wet: Een robot moet de bevelen uitvoeren die hem door mensen gegeven worden, behalve als die opdrachten in strijd zijn met de Eerste Wet.

  Derde Wet: Een robot moet zijn eigen bestaan beschermen, voor zover die bescherming niet in strijd is met de Eerste of Tweede Wet.

  Lees meer over "Wetten voor robots"