Berichten geschreven door Erik Jan Aalbers

 1. kind op fietsje.jpg
  TOF_0168.jpg
  Door Erik Jan Aalbers op 17 mei 2024

  Speeltijd is over: borg een buitenspeelvisie!

  Voor deze blog spoel ik een paar jaar terug. Eind 2021 mocht Apeldoorn zich misschien wel opmaken voor de titel meest speelvriendelijke gemeente van Nederland: de Jantje Beton-prijs uit handen van prinses Beatrix. Met een motie had ik het college daartoe uitgedaagd.

  Lees meer over "Speeltijd is over: borg een buitenspeelvisie!"
 2. Auto navigatie.jpg
  TOF_0168.jpg
  Door Erik Jan Aalbers op 27 januari 2024

  In Gesprek met de Raad...en elkaar!

  De Hertenlaan en de Reeënlaan zijn al jaren 'in de ban van de Ring'. De doorgaande verkeersroute in het noordwesten van Apeldoorn perst zich vanaf de Koninginnelaan tot de Zwolseweg door twee woonstraten: de ene kant op door de Hertenlaan, de andere kant op door de Reeënlaan.

  Lees meer over "In Gesprek met de Raad...en elkaar!"
 3. Wonen.jpg
  TOF_0168.jpg
  Door Erik Jan Aalbers op 6 december 2023

  Van 328 bestemmingsplannen naar één omgevingsplan

  Op 1 januari 2024 wordt de Omgevingswet definitief ingevoerd. In de meest recente Stedendriehoek gaat Erik Jan Aalbers in op hoe hij kijkt naar deze grote hervorming.

  Lees meer over "Van 328 bestemmingsplannen naar één omgevingsplan"
 4. TOF_0213.jpg

  Erik Jan Aalbers vervangt Willeke de Jager tijdelijk

  De komende periode wordt raadslid Willeke de Jager - Meindertsma tijdelijk vervangen door fractievertegenwoordiger Erik Jan Aalbers door oogproblemen en bijbehorende vermoeidheid. Willeke: "Mijn ogen blijken slecht samen te werken waardoor in de woorden van de oogarts mijn hoofd continue een marathon loopt om het beeld bij te stellen. Het raadswerk is hierdoor nu te intensief voor mij."

  Lees meer over "Erik Jan Aalbers vervangt Willeke de Jager tijdelijk"
 5. WhatsApp Image 2023-03-02 at 17.30.45.jpeg
  TOF_0168.jpg
  Door Erik Jan Aalbers op 27 oktober 2023

  De Zwitsal verdient meer visie

  Bij de politieke markt van 26 oktober werd de raad geconsulteerd over de ontwikkelplannen van Zwitsal. Al eerder hebben we als raad gezamenlijk wensen en eisen ingevuld voor de ontwikkelaar, maar die lijken breder geïnterpreteerd dan we zouden willen zien.

  Lees meer over "De Zwitsal verdient meer visie"
 6. 4.jpg
  TOF_0168.jpg
  Door Erik Jan Aalbers op 20 januari 2023

  Deelscooters: zo nooit weer

  Wat vinden we van deelscooters en deelfietsen? Dat was een van de mobiliteitsvragen in de Politieke Markt op 19 januari.

  Lees meer over "Deelscooters: zo nooit weer"
 7. fietsen
  TOF_0168.jpg
  Door Erik Jan Aalbers op 14 januari 2023

  Vlot naar Vaassen fietsen!

  De vlotte fietsroute van Apeldoorn naar Vaassen/Zwolle komt nu snel dichterbij. Dat is bijzonder want zo vlot en zo snel als de naam doet vermoeden...zo traag en omslachtig verliep het proces ernaartoe.

  Lees meer over "Vlot naar Vaassen fietsen!"

  Labels:

 8. F50 fietssnelweg.jpeg
  TOF_0168.jpg
  Door Erik Jan Aalbers op 17 januari 2022

  Fietssnelweg F50 - Zonder omwegen fietsen van A naar Z?

  Zonder omwegen op de fiets van Apeldoorn naar Zwolle? Laten we als Apeldoornse raad eerst maar eens zorgen dat we via een snelfietsroute van Apeldoorn naar Vaassen kunnen. Dat blijkt al ingewikkeld genoeg. We zijn al zes jaar bezig met het realiseren van een snelfietsroute Apeldoorn-Vaassen-Epe. De rest van de route naar Zwolle zal hopelijk eenvoudiger zijn. 

  Het doel is en blijft tenslotte om mensen te verleiden de auto te laten staan en de fiets te pakken. Dat is gezond, het scheelt veel autoverkeer en drukte op de A50. En investeren in mobiliteit voor fietsers kost maar een fractie van wat je voor auto’s zou moeten investeren.  

  Lees meer over "Fietssnelweg F50 - Zonder omwegen fietsen van A naar Z?"
 9. Kapelstraat fietser.jpg
  TOF_0168.jpg
  Door Erik Jan Aalbers op 23 juni 2021

  Klûnen in de Kapelstraat

  Helaas. De dag die je vermoedde dat zou komen is nabij. De Kapelstraat zal ook na coronatijd voor een groot deel van de week afgesloten worden voor fietsers.

  Samen met SGP, SP, PvdD hebben we nog geprobeerd on de afsluiting te beperken tot de echt drukke momenten. En ook hadden we nog een voorstel klaarliggen om ICT in te zetten om de drukte te signaleren. Maar het mocht niet baten. Een meerderheid koos anders.

  Lees meer over "Klûnen in de Kapelstraat"

  Labels: ,

 10. fietskaartje breed.png
  TOF_0168.jpg
  Door Erik Jan Aalbers op 13 februari 2021

  Het complete plaatje graag

  De mobiliteitsvisie voor de Apeldoornse binnenstad ligt ter inzage. Apeldoorners kunnen erop reageren, en zeggen wat ze ervan vinden. In het document wordt beschreven dat de fiets is in Apeldoorn het meest gebruikte vervoersmiddel is. De meeste verplaatsingen van inwoners blijken per fiets plaats te vinden.

  Maar al die fietsritjes gaan natuurlijk niet allemaal naar en van de binnenstad. Veel mensen fietsen van A naar B en doorkruisen daarbij de binnenstad.

  Onze fractie ontdekte dat het kaartje wat bij de mobiliteitsvisie hoort, niet helemaal compleet is.

  Lees meer over "Het complete plaatje graag"