Berichten over Fietsen

 1. 4.jpg
  TOF_0168.jpg
  Door Erik Jan Aalbers op 20 januari 2023

  Deelscooters: zo nooit weer

  Wat vinden we van deelscooters en deelfietsen? Dat was een van de mobiliteitsvragen in de Politieke Markt op 19 januari.

  Lees meer over "Deelscooters: zo nooit weer"
 2. F50 fietssnelweg.jpeg
  TOF_0168.jpg
  Door Erik Jan Aalbers op 17 januari 2022

  Fietssnelweg F50 - Zonder omwegen fietsen van A naar Z?

  Zonder omwegen op de fiets van Apeldoorn naar Zwolle? Laten we als Apeldoornse raad eerst maar eens zorgen dat we via een snelfietsroute van Apeldoorn naar Vaassen kunnen. Dat blijkt al ingewikkeld genoeg. We zijn al zes jaar bezig met het realiseren van een snelfietsroute Apeldoorn-Vaassen-Epe. De rest van de route naar Zwolle zal hopelijk eenvoudiger zijn. 

  Het doel is en blijft tenslotte om mensen te verleiden de auto te laten staan en de fiets te pakken. Dat is gezond, het scheelt veel autoverkeer en drukte op de A50. En investeren in mobiliteit voor fietsers kost maar een fractie van wat je voor auto’s zou moeten investeren.  

  Lees meer over "Fietssnelweg F50 - Zonder omwegen fietsen van A naar Z?"
 3. Kapelstraat fietser.jpg
  TOF_0168.jpg
  Door Erik Jan Aalbers op 23 juni 2021

  Klûnen in de Kapelstraat

  Helaas. De dag die je vermoedde dat zou komen is nabij. De Kapelstraat zal ook na coronatijd voor een groot deel van de week afgesloten worden voor fietsers.

  Samen met SGP, SP, PvdD hebben we nog geprobeerd on de afsluiting te beperken tot de echt drukke momenten. En ook hadden we nog een voorstel klaarliggen om ICT in te zetten om de drukte te signaleren. Maar het mocht niet baten. Een meerderheid koos anders.

  Lees meer over "Klûnen in de Kapelstraat"

  Labels: ,

 4. fietskaartje breed.png
  TOF_0168.jpg
  Door Erik Jan Aalbers op 13 februari 2021

  Het complete plaatje graag

  De mobiliteitsvisie voor de Apeldoornse binnenstad ligt ter inzage. Apeldoorners kunnen erop reageren, en zeggen wat ze ervan vinden. In het document wordt beschreven dat de fiets is in Apeldoorn het meest gebruikte vervoersmiddel is. De meeste verplaatsingen van inwoners blijken per fiets plaats te vinden.

  Maar al die fietsritjes gaan natuurlijk niet allemaal naar en van de binnenstad. Veel mensen fietsen van A naar B en doorkruisen daarbij de binnenstad.

  Onze fractie ontdekte dat het kaartje wat bij de mobiliteitsvisie hoort, niet helemaal compleet is.

  Lees meer over "Het complete plaatje graag"
 5. Blog Erik Jan Fietsers Kapelstraat breed.png
  TOF_0168.jpg
  Door Erik Jan Aalbers op 20 januari 2020

  Kapelstraat voor fietsers

  Hoe doorkruis je als fietser onze lange Hoofdstraat?  

  Aan de ene kant kun je passeren via de Hofstraat. Aan de andere kant... moet je bijna naar de Grote Kerk fietsen om van oost naar west te gaan. Halverwege deze lange winkelstraat zit gelukkig één doorsteek voor fietsers: de Kapelstraat. Dit straatje voldoet goed als oost-westverbinding. Vanuit bijvoorbeeld Zevenhuizen leiden alle wegen naar de Paslaan en Kapelstraat: handig als je naar de bibliotheek wilt of muziekles volgt bij Markant. Of als je bijvoorbeeld verder wilt richting de Asselsestraat. 

  Lees meer over "Kapelstraat voor fietsers"

  Labels: ,

 6. Webblog 01-10 Erik Jan Fietspad
  TOF_0168.jpg
  Door Erik Jan Aalbers op 1 oktober 2018

  DOORfietsen

  In de laatste raadsvergadering voor de zomervakantie dienden we een motie in om aandacht te vragen voor de doorstroomroutes voor fietsers in Apeldoorn. Aanleiding was dat in het coalitieakkoord van dit college het woord ‘fiets’ niet voorkomt. En bij de controle van de jaarstukken van 2017 was gebleken dat er niet een concreet uitvoeringsschema is voor de fietsdoorstroomassen binnen Apeldoorn. De motie haalde het niet. De coalitie hield de rijen gesloten. En de wethouder gaf aan dat op 3 onderdelen na, Apeldoorn de fietsinfrastructuur op orde heeft. Er werd een een raadsbrief beloofd met detailinformatie. Vorige week verscheen deze brief

  Lees meer over "DOORfietsen"

  Labels:

 7. TOF_2515
  TOF_0015.jpg
  Door Jarin van der Zande op 9 maart 2018

  ChristenUnie Apeldoorn: Fietser moet vaker voorrang krijgen.

  De ChristenUnie fractie in Apeldoorn wil dat de fiets nadrukkelijker voorrang krijgt in de (her)ontwikkeling van wijken en wegen in de gemeente. Verkeerstechnische oplossingen moeten de veiligheid van de fietser verhogen, en het voor inwoners zo aantrekkelijker maken om vaker de fiets te pakken. Met name de veiligheid rondom scholen voor fietsende kinderen en ouders  moet volgens de ChristenUnie beter geregeld worden.

  Lees meer over "ChristenUnie Apeldoorn: Fietser moet vaker voorrang krijgen."