Berichten over Schriftelijke vragen

 1. gokken fruitautomaat.jpg
  Jarin muur.jpg
  Door Jarin van der Zande op 11 mei 2023

  Schriftelijke vragen over verslavingsrisico Arcadehallen

  Namens de ChristenUnie fractie heeft Jarin van der Zande schriftelijke vragen gesteld aan het college naar aanleiding van berichtgeving over de speelhallen, waaronder in Apeldoorn: Maartens dochter (12) verspeelde in korte tijd 100 euro in arcadehal. Daar wordt bericht over hoe minderjarigen ongestoord niet alleen op behendigheidsspellen, maar ook op kermisautomaten honderden euro’s kunnen verspelen. Deze schriftelijke vragen zijn mede ingediend door Thomas Hendriks van de SP:

  Lees meer over "Schriftelijke vragen over verslavingsrisico Arcadehallen"
 2. raadhuis 13 11 2020.jpg
  Ben binnen.jpg
  Door Ben Bloem op 10 maart 2023

  Twee sets schriftelijke vragen over de GGD NOG en inzameling afval

  Namens de ChristenUnie fractie heeft Ben Bloem een tweetal sets schriftelijke vragen ingediend voor het college. De eerste gaat over een bericht uit de Stentor waar wordt gesproken over een ongezonde bedrijfscultuur bij de regionale GGD. Daarnaast zijn er vragen gesteld over inzamelpunten voor grond- en afvalstoffen bij bijvoorbeeld enkele maatschappelijke organisaties.

  Lees meer over "Twee sets schriftelijke vragen over de GGD NOG en inzameling afval"
 3. Nieuws Willeke Buytolet.jpg
  CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
  Door ChristenUnie Nieuws op 15 april 2019

  Schriftelijke vragen ChristenUnie Apeldoorn over doorverhuren nieuwbouwkoopwoningen in een duurder segment

  Er zijn signalen dat nieuwbouw koopwoningen in Apeldoorn worden verhuurd in een duurdere wooncategorie dan waar de woning voor gebouwd werd. Bijvoorbeeld een koopwoning uit het middensegment die meteen verhuurd wordt boven €900 per maand, oftewel in het dure huursegment. 

  Dit is oneerlijk en onwenselijk omdat er al een tekort aan huizen is in het middensegment. Willeke de Jager en Erik Jan Aalbers stelden namens de ChristenUnie Apeldoorn vragen op voor het college:

  Lees meer over "Schriftelijke vragen ChristenUnie Apeldoorn over doorverhuren nieuwbouwkoopwoningen in een duurder segment"
 4. image2
  CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
  Door ChristenUnie Nieuws op 11 januari 2018

  Verzorging zieke kinderen moet ook in 2018 goed geregeld!

  Vanaf 1 januari is de landelijke regelgeving rondom de medische verzorging van zieke kinderen veranderd. Raadslid Hanna Riezebos zet zich namens de fractie al jaren in voor de positie van kwetsbare kinderen, en stelde om die reden de volgende vragen aan de wethouder:

  Lees meer over "Verzorging zieke kinderen moet ook in 2018 goed geregeld!"