Berichten over Veiligheid

 1. Veiligheid
  TOF_0015.jpg
  Door Jarin van der Zande op 5 december 2022

  Feit of Frame: Wordt Apeldoorn onveiliger?

  Het zal de frequente lezer van de Apeldoornse Stentor niet ontgaan zijn. In de afgelopen maanden knallen de artikelen over overvallen op straat, aan de tankstations en in winkels van je beeldscherm af. In de Stentor wordt gesproken over een ‘ongekende overvalgolf’. Ook over onveilige situaties in wijken, met burenruzies en schietpartijen worden de laatste tijd veel artikelen geschreven. De Apeldoornse politiechef Sjoerd Obbink voelde de noodzaak om publiekelijk te reageren en de burgers van Apeldoorn te verzekeren dat ze ‘in een veilige stad wonen’. Dus wie heeft er gelijk? Is het inderdaad een stuk onveiliger geworden? Hebben we te maken met een beschikbaarheidsbias, gestimuleerd door vele nieuwsartikelen? Of praten we over incidenten, die onlosmakelijk horen bij elke grote stad? 

  Lees meer over "Feit of Frame: Wordt Apeldoorn onveiliger?"

  Labels:

 2. kind op fietsje.jpg
  TOF_0015.jpg
  Door Jarin van der Zande op 14 februari 2022

  Gezinsstad Apeldoorn

  De ‘Gezinsstad Apeldoorn’ is al een heel aantal jaren een speerpunt voor de gemeente. Voor de ChristenUnie betekent dit dat jong en oud zich, onafhankelijk van hoe je gezinssituatie er nu precies uitziet of wat je achtergrond is, welkom en veilig voelt in Apeldoorn. Er zijn de afgelopen jaren hele goede stappen gezet om een mooie gezinsstad te worden. Ik merk, met name in gesprekken in de randstad, dat Apeldoorn ook zo gezien wordt.

  Lees meer over "Gezinsstad Apeldoorn"
 3. Smart City.png
  TOF_0326.jpg
  Door Peter Kranenburg op 31 januari 2022

  Ophef over 5G en Smart City

  Er is op internet en in De Stentor onlangs ophef ontstaan over witte kastjes aan lantaarnpalen. Maar ook over Smart City, witte kastjes in relatie tot een Oostenrijks bedrijf, 5G en straling. Ophef die deels heel terecht is, maar op enkele punten wat ons betreft onnodig.

  Lees meer over "Ophef over 5G en Smart City"
 4. erwan-hesry-WPTHZkA-M4I-unsplash.jpg
  TOF_0326.jpg
  Door Peter Kranenburg op 14 april 2021

  Vuurwerk in Apeldoorn: onze overwegingen

  Op 15 april spreekt de gemeenteraad van Apeldoorn over vuurwerk. Het dilemma: kiest de ChristenUnie voor een jaarwisseling met consumentenvuurwerk of niet.

  Ik ben de politiek ingegaan om mijn verantwoordelijkheid te nemen in het beleid dat gevoerd wordt in Apeldoorn. Ik wil mijn steentje bijdragen en ik wil dat met de mening van anderen en mijzelf, een stevig geluid hoorbaar is in (lastige) discussies.

  Ik ben ervan overtuigd dat als mensen op politici stemmen, zij mogen verwachten dat de politicus zoveel mogelijk informatie verzamelt om vervolgens goede besluiten te nemen. Besluiten die recht doen aan het geluid van degene die op ze gestemd hebben én daar verantwoording voor willen dragen. Goede informatie verzamelen, en besluiten nemen op basis van wat de kiezer van die politicus belangrijk vindt.

  Lees meer over "Vuurwerk in Apeldoorn: onze overwegingen"
 5. brandweer.jpg
  TOF_0015.jpg
  Door Jarin van der Zande op 22 maart 2019
 6. art-bright-celebrate-634688.jpg
  CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
  Door ChristenUnie Nieuws op 14 februari 2019

  College B&W gaat aangenomen motie vuurwerk toch uitvoeren

  Het college van B&W van de gemeente Apeldoorn gaat de aangenomen motie van de ChristenUnie voor een vuurwerkonderzoek toch uitvoeren. Eerder liet burgemeester John Berends weten niets in een onderzoek op buurtniveau te zien, maar het college is hierop teruggekomen. Alle inwoners kunnen meedoen aan dit vuurwerkonderzoek, zodat een feitelijk beeld ontstaat over de diverse meningen die in de stad leven.

  Lees meer over "College B&W gaat aangenomen motie vuurwerk toch uitvoeren"

  Labels: ,

 7. Schermafbeelding 2018-10-24 om 14.53.50
  CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
  Door ChristenUnie Nieuws op 24 oktober 2018

  Opleiding en plaatsing brandweervrijwilligers in gevaar door tekort VNOG

  De ChristenUnie fractie in Apeldoorn heeft aan het college van Burgemeester en Wethouders schriftelijke vragen gesteld over het begrotingstekort bij de Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland. In de veiligheidsregio zitten 22 gemeenten die samen verantwoordelijk zijn voor de brandweerzorg, rampen- en crisisbeheersing en geneeskundige hulp. Uit de financiële verkenning van 2018 blijkt dat de veiligheidsregio tegen een tekort van 2,5 miljoen euro aan loopt aan het einde van dit jaar. Het opleiden en plaatsen van brandweervrijwilligers lijkt hierdoor in gevaar te komen.

  Lees meer over "Opleiding en plaatsing brandweervrijwilligers in gevaar door tekort VNOG"
 8. TOF_2515
  TOF_0015.jpg
  Door Jarin van der Zande op 9 maart 2018

  ChristenUnie Apeldoorn: Fietser moet vaker voorrang krijgen.

  De ChristenUnie fractie in Apeldoorn wil dat de fiets nadrukkelijker voorrang krijgt in de (her)ontwikkeling van wijken en wegen in de gemeente. Verkeerstechnische oplossingen moeten de veiligheid van de fietser verhogen, en het voor inwoners zo aantrekkelijker maken om vaker de fiets te pakken. Met name de veiligheid rondom scholen voor fietsende kinderen en ouders  moet volgens de ChristenUnie beter geregeld worden.

  Lees meer over "ChristenUnie Apeldoorn: Fietser moet vaker voorrang krijgen."