Berichten geschreven door ChristenUnie Nieuws

 1. go scooter.jpg
  CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
  Door ChristenUnie Nieuws op 1 juni 2022

  Gemeenteraad richt mailbox in over deelscooters

  Met ondere andere elektrische scooters wil GO Sharing bijdragen aan de transitie van traditioneel vervoer naar deelvervoer. Het bedrij wil lawaai en vervuiling weghalen uit steden. Een nobel streven, maar de groene scooters wekken ook ergernis op omdat een deel van de gebruikers er onverantwoordelijk mee omspringt, door de scooter bijvoorbeeld lukraak op de stoep achter te laten in plaats van in de daarvoor bedoelde parkeervakken.

  Lees meer over "Gemeenteraad richt mailbox in over deelscooters"
 2. bedankt voor je stem.jpg
  CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
  Door ChristenUnie Nieuws op 21 maart 2022

  Dank jullie wel!

  Afgelopen woensdag 16 maart waren de gemeenteraadsverkiezingen. Aan alle 5.763 mensen die hun stem aan ons hebben toevertrouwd: dank jullie wel!

  Helaas hadden we er de vorige keer net ietsje meer. Dit betekent dat we onze vierde (rest)zetel verliezen. Dat is jammer, maar we zijn dankbaar voor de drie zetels die we overhouden.

  Uiteindelijk gaat het om de impact die we met onze zetels kunnen maken. En dat is waar we voor gaan: de komende vier jaar zullen we ons weer vol goede moed inzetten om te knokken voor de idealen waarvoor jullie op ons gestemd hebben. Op hoop van zegen!

  Lees meer over "Dank jullie wel!"

  Labels:

 3. De Klup vkp.jpeg
  CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
  Door ChristenUnie Nieuws op 9 maart 2022

  ChristenUnie presenteert Verkiezingsprogramma in Gewone Taal

  De ChristenUnie staat voor een inclusieve samenleving. Of in gewone taal: iedereen telt mee, of je nu wel of niet gelooft, rijk of arm bent, jong of oud bent. Daarom heeft de ChristenUnie Apeldoorn het verkiezingsprogramma óók in gewone taal gemaakt. Lijsttrekker Ben Bloem legt uit waarom. "Toegankelijke en begrijpelijke verkiezingen zijn niet voor alle mensen vanzelfsprekend. Cliëntenraden en bestuurders van ’s Heeren Loo, Pluryn, Philadelphia en organisaties als Stichting Lezen en Schrijven vroegen hier onlangs nog aandacht voor. 

  Lees meer over "ChristenUnie presenteert Verkiezingsprogramma in Gewone Taal"
 4. in gesprek met Paul Blokhuis 2022.jpeg
  CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
  Door ChristenUnie Nieuws op 24 februari 2022

  Vrijdagavond 4 maart: In gesprek met Paul Blokhuis!

  Op vrijdag 4 maart organiseert de ChristenUnie Apeldoorn een thema-avond met voormalig wethouder en staatssecretaris Paul Blokhuis. De afgelopen jaren heeft hij veel mogen doen op het gebied van jeugdzorg, dakloosheid, de ggz en het nationaal preventieakkoord. Hoe kijkt hij terug op zijn periode in het kabinet?

  Ga ook met Paul in gesprek over zijn jaren in Den Haag, zijn hobby’s én over zijn dromen voor het Apeldoorn van morgen. En we kijken vooruit naar de komende gemeenteraadsverkiezingen.

  We ontmoeten elkaar in het ACEC gebouw, Roggestraat 44 te Apeldoorn. Inloop vanaf 19:30 uur, aanvang 20:00 uur. 

  Aanmelden kan via christenunie@apeldoorn.nl

  Van harte welkom!

  Lees meer over "Vrijdagavond 4 maart: In gesprek met Paul Blokhuis!"
 5. Stemmen.jpeg
  CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
  Door ChristenUnie Nieuws op 18 februari 2022

  De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten - Interview Ben Bloem in Nieuwsblad Stedendriehoek

  De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan en dus mogen lijsttrekkers ook in de krant vertellen waar ze voor staan. Deze week in Nieuwsblad Stedendriehoek een interview met Ben Bloem, dat wij graag hier met u delen 👇

  Lees meer over "De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten - Interview Ben Bloem in Nieuwsblad Stedendriehoek"
 6. Hanna.jpeg
  CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
  Door ChristenUnie Nieuws op 16 december 2021

  Hanna Riezebos keert na verkiezingen niet terug in Apeldoornse gemeenteraad

  Hanna Riezebos, nu nog gemeenteraadslid voor de ChristenUnie in Apeldoorn trekt zich terug als kandidaat voor de komende verkiezingen. Ze heeft een baan gevonden als beleidsmedewerker en kan dit niet combineren met het werk in de lokale politiek.

  Lees meer over "Hanna Riezebos keert na verkiezingen niet terug in Apeldoornse gemeenteraad"

  Labels: ,

 7. Kandidaten plaatje 2022
  CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
  Door ChristenUnie Nieuws op 1 december 2021

  Dit zijn onze kandidaten!

  Afgelopen dinsdag hebben onze leden de kandidatenlijst vastgesteld voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. We zijn blij dat we met deze 30 topkandidaten mogen gaan werken aan een (nog) mooier Apeldoorn.

  Lees meer over "Dit zijn onze kandidaten!"
 8. Opvang vluchtelingen.jpg
  CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
  Door ChristenUnie Nieuws op 26 oktober 2021

  Oproep aan burgemeester om noodopvang voor vluchtelingen

  Door de nieuwe toestroom van Afghaanse vluchtelingen en trage doorstroom staat de asielopvang in Nederland onder druk. Dit leidt tot een crisissituatie in Ter Apel die op dit moment 750 mensen opvangt, terwijl er maar plek is voor 275 mensen. Naast het tekort aan bedden, zorgt dit voor een onveilige situatie. Er zitten veel mensen bij elkaar in kleine ruimtes wat de risico's bij brand verhoogt en ook risico's voor de gezondheid met zich brengt. Koen Schuiling van Veiligheidsregio Groningen in Nieuwsuur geeft aan dat de situatie in Ter Apel als een zeer ernstige crisis beschouwd moet worden. 

  De urgentie is hoog om meer opvangplekken te creëren in Nederland. Daarom verzoeken wij de Apeldoornse burgemeester, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio, om een inventarisatie te maken voor mogelijke extra opvangplekken in de gemeente Apeldoorn en te kijken of bijvoorbeeld een noodopvang in de militaire kazerne in Nieuw Milligen mogelijk is.  

  Lees meer over "Oproep aan burgemeester om noodopvang voor vluchtelingen"
 9. algemene beschouwingen.png
  CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
  Door ChristenUnie Nieuws op 24 juni 2021
 10. CU-Apeldoorn_010_0C0A0211 geknipt.jpg
  CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
  Door ChristenUnie Nieuws op 21 juni 2021

  Ben Bloem opnieuw lijsttrekker ChristenUnie

  Ben Bloem wordt ook voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voorgedragen als lijsttrekker voor de Apeldoornse ChristenUnie. Bloem (40) mocht ook bij de vorige verkiezingen de lijst aanvoeren en is sindsdien fractievoorzitter voor de ChristenUnie in de Apeldoornse gemeenteraad. Daarvoor was hij jarenlang actief als hulpverlener voor Apeldoornse dak- en thuislozen. Naast raadslid is hij momenteel bestuurslid bij enkele Apeldoornse stichtingen, zoals Schuldhulpmaatje en de plaatselijke Voedselbank. 

  Bloem ziet uit naar de komende verkiezingen en een nieuwe raadsperiode. “We hebben roerige tijden achter de rug. Nu we het einde van de coronacrisis naderen is het tijd om samen uit het dal te klimmen en zorgen dat onze stad en dorpen weer tot bloei komen.” Volgens Bloem zijn ook Apeldoornse inwoners hard geraakt door de crisis en hebben veel sectoren zoals het MKB, de horeca en andere beroepsgroepen het zwaar te verduren gehad. 

  “Bovendien hebben we voor de komende jaren een aantal forse opgaven. Op het gebied van duurzaamheid bijvoorbeeld. Maar ook de woningnood wordt in onze gemeente flink gevoeld. En we moeten daarbij niet vergeten waar het echt om gaat: onze inwoners. Apeldoorn heeft een sterk sociaal fundament, mensen zien om naar elkaar. Maar jongeren, ouderen en mensen in een kwetsbare sociale of financiële positie hebben onze steun hard nodig”.

  Lees meer over "Ben Bloem opnieuw lijsttrekker ChristenUnie"