Berichten geschreven door Willeke de Jager

  1. TOF_0213.jpg

    Erik Jan Aalbers vervangt Willeke de Jager tijdelijk

    De komende periode wordt raadslid Willeke de Jager - Meindertsma tijdelijk vervangen door fractievertegenwoordiger Erik Jan Aalbers door oogproblemen en bijbehorende vermoeidheid. Willeke: "Mijn ogen blijken slecht samen te werken waardoor in de woorden van de oogarts mijn hoofd continue een marathon loopt om het beeld bij te stellen. Het raadswerk is hierdoor nu te intensief voor mij."

    Lees meer over "Erik Jan Aalbers vervangt Willeke de Jager tijdelijk"
  2. Boerderij
    Willeke binnen.jpg
    Door Willeke de Jager op 24 mei 2023

    Je kunt stikstof niet isoleren in een notitie

    We hebben als gemeenteraad vorig jaar de omgevingsvisie vastgesteld. Maar bij de uitwerking ervan lopen we tegen verschillende uitdagingen aan; één ervan is stikstof. Het college heeft daarom een stikstofaanpak opgesteld die we donderdag bespreken. Als ChristenUnie zijn we kritisch op de stikstofaanpak die voorligt. Want deze aanpak gaat wat ons betreft niet over het echte probleem, maar focust op één kant van het verhaal, en kiest maar één oplossing: agrarische bedrijven opkopen. Wat de ChristenUnie betreft is er een breder verhaal.

    Lees meer over "Je kunt stikstof niet isoleren in een notitie"

    Labels:

  3. Rijtjeshuis.jpg
    Willeke binnen.jpg
    Door Willeke de Jager op 7 februari 2023

    Eerst een huis, dan de rest

    ‘Een van de mooiste moment van mijn leven was toen ik de sleutel kreeg van mijn sociale huurwoning’. Het is de rake uitspraak van een ervaringsdeskundige, vertelt tijdens de ontmoeting met de raad. Vanaf het moment dat hij een eigen huis had, kon hij weer leren meedraaien in de maatschappij.

    Lees meer over "Eerst een huis, dan de rest"
  4. Staaldraad bouw.jpg
    Willeke binnen.jpg
    Door Willeke de Jager op 6 december 2022

    Bijbouwen: ja! Maar kies daarbij ook voor kwaliteit van de bestaande wijken.

    Apeldoorn gaat de komende jaren flink bijbouwen. Er komen bijna 8000 woningen tot 2030 bij en de verwachting is dat daar nog ongeveer 5000 bij komen tot 2040. De reden? We hebben in Apeldoorn en omstreken een flink woningtekort. Net zoals trouwens in grote delen van Nederland. Als ChristenUnie Apeldoorn zijn we blij met deze nieuwbouw, want het is broodnodig om starters, ouderen, gezinnen, statushouders, dak- en thuislozen en andere groepen aan een woning te helpen. We hebben vooral veel betaalbare woningen nodig. Dat betekent veel sociale huur, veel goedkope koop en vrije sectorwoningen met een lage huur. Bouwen we dan niet voor een grote groep mensen die uit het Westen van het land hierheen komt? Wellicht. Maar niet bouwen is geen optie, daarmee helpen we onze eigen inwoners ook niet.

    Lees meer over "Bijbouwen: ja! Maar kies daarbij ook voor kwaliteit van de bestaande wijken."

    Labels:

  5. zonnepark.jpg
    Willeke binnen.jpg
    Door Willeke de Jager op 28 januari 2022

    Niet blindstaren op zonneparken

    Als we onze klimaatambitie in 2030 willen realiseren is het onvermijdelijk dat er op grote schaal hernieuwbare elektriciteit wordt opgewekt. In Apeldoorn ligt de focus op zon, want windenergie lijkt op de Veluwe onmogelijk door de wespendief, een beschermde vogelsoort. Om te investeren in zonne-energie kiest Apeldoorn voor zon-op-dak. Maar daarmee halen we onze doelstelling helaas nog niet. Er moet ook 250 hectare zonneparken worden aangelegd, verspreid over een dubbel aantal hectares.

    Hoewel we als ChristenUnie Apeldoorn achter deze ambitie staan, zien we ook de nadelen. 

    Lees meer over "Niet blindstaren op zonneparken"
  6. Dorcasweblogbreed.jpg
    Willeke binnen.jpg
    Door Willeke de Jager op 4 juni 2021

    Veel meer dan een kringloopwinkel

    Werkbezoeken zijn een van de leukste bezigheden als volksvertegenwoordiger. En het mag weer! Dorcas Apeldoorn had na de lock down de primeur voor Hanna Riezebos en mijzelf. En wat een mooie club is dat! Ik ga ze hier een podium geven, want deze organisatie presteert het om binnen 1,5 jaar na opening te werken met 140 vrijwilligers. Als een van de 39 vestigingen van Dorcas winkels in Nederland is de vestiging in Apeldoorn naast winkel ook een regionaal logistiek centrum en taalschool.

    Lees meer over "Veel meer dan een kringloopwinkel"
  7. TOF_2377
    Willeke binnen.jpg CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
    Door Willeke de Jager, ChristenUnie Nieuws op 28 september 2020

    Willeke de Jager stelt zich voor

    De komende maanden wordt raadslid Hanna Riezebos vervangen door Willeke de Jager - Meindertsma. Voor wie Willeke nog niet kennen stelt ze zich even voor: 

    Lees meer over "Willeke de Jager stelt zich voor"
  8. DeHaere.jpg
    Willeke binnen.jpg
    Door Willeke de Jager op 12 september 2019

    Op bezoek bij Woonwagenbelangen Apeldoorn

    Vorige week was ik samen met Peter Kranenburg uitgenodigd door Woonwagenbelangen Apeldoorn om hun woonwagenkampen te komen bekijken. Dat vind ik nou een van de leukste dingen van de lokale politiek: op plekken komen waar ik anders niet snel kom. 

    Lees meer over "Op bezoek bij Woonwagenbelangen Apeldoorn"
  9. filmpje willeke.png
    Willeke binnen.jpg
    Door Willeke de Jager op 18 juli 2019

    De toekomst van Apeldoorn

    Wat voor gemeente willen we zijn richting 2050? En welke ontwikkelingen geven we daarvoor de ruimte? Technologie? Duurzaamheid? Economie? De samenleving? De aankomende omgevingsvisie vraagt om keuzes. De ChristenUnie Apeldoorn kiest voor een gemeente waarin de burger centraal staat. Omzien naar elkaar, ruimte voor burgercollectieven, aandacht voor de buurten en dorpen, en focus op lokaal bestuur.

    Lees meer over "De toekomst van Apeldoorn"
  10. Webblog 28-11 Willeke Spel.jpg
    Willeke binnen.jpg
    Door Willeke de Jager op 28 november 2018

    De energietransitie, een spel?

    Afgelopen week speelde ik een bordspel van de Duurzame Energiecooperatie Apeldoorn, kortweg DeA. Iedere speler kreeg een eigen sector toegewezen: product, wetgeving, mensen, planeet, winst of energiebalans. Het doel was om Apeldoorn energieneutraal te maken en als spelers gezamenlijk over de eindstreep te komen. We bouwden windturbines, zonneparken, batterijen voor de opslag voor stroom, legden maisvelden aan, en herbruikten agrarisch afval. Maar het was bijna onmogelijk om alle spelers bij elke speelkaart vooruit te laten lopen. Vooral de spelers wetgeving en mensen bleven ver achter.

    Lees meer over "De energietransitie, een spel?"