Berichten geschreven door Jarin van der Zande

 1. Mannen in gesprek.jpg
  TOF_0015.jpg
  Door Jarin van der Zande op 4 juli 2024

  Van een gedeelde morele wet naar gedeelde waarden

  Bij de Algemene beschouwingen van 2024 heeft fractievoorzitter Jarin van der Zande een inbreng gegeven met als kern: Toon eigenaarschap over je eigen handelen, focus en durf keuzes te maken, zet gemeenschappen en talenten centraal.

  Lees meer over "Van een gedeelde morele wet naar gedeelde waarden"
 2. WhatsApp Image 2024-01-11 at 12.40.22.jpeg
  TOF_0015.jpg
  Door Jarin van der Zande op 12 januari 2024

  Over een wig aan de zuidrand en in de raadzaal

  Een beladen spoeddebat afgelopen donderdag leidde uiteindelijk tot een, door de voltallige oppositie ingediende, motie van treurnis richting het college van burgemeester en wethouders van Apeldoorn. Naar aanleiding van het artikel “Apeldoorn wil 500 woningen in plaats van nieuwe natuur bij A1 (tegen advies van ambtenaren in)” kwam voor de raad nieuwe informatie naar boven over de realisatie van een groene wig. Ook de ChristenUnie fractie heeft de motie van treurnis ondertekend. Dat doen we niet lichtzinnig en daar ging een stevige discussie aan vooraf.

  Lees meer over "Over een wig aan de zuidrand en in de raadzaal"
 3. Asielzoekercentrum magnetrons.jpg
  TOF_0015.jpg Tour van Trotse Ingenieurs 16-12-2022-228-Niels Zoeteman.jpg
  Door Jarin van der Zande, Niels Zoeteman op 8 januari 2024

  Schriftelijke vragen over het vervallen van de 24-weken-eis

  Niels Zoeteman en Jarin van der Zande hebben samen met Rik Doljé van de PvdA schriftelijke vragen gesteld over het vervallen van de maximale werkduur asielzoekers.

  Lees meer over "Schriftelijke vragen over het vervallen van de 24-weken-eis"
 4. Kaarsen
  TOF_0015.jpg
  Door Jarin van der Zande op 22 december 2023

  Hoopvol 2.0 - een kleine Kerstgroet

  Storm Pia raasde deze week over ons land heen. Na Poly, Ciaran en Babet was dat alweer de vierde storm dit jaar die Nederland bereikte. 2023 kende in meerdere opzichten stormachtige kernmerken met verwoestende aardbevingen in onder andere Turkije, Marokko en China. Ook het steeds voortdurende conflict in Oekraïne en de start van de oorlog tussen Israël en Hamas maakten van 2023 een jaar met een grauwe rand.

  Lees meer over "Hoopvol 2.0 - een kleine Kerstgroet"
 5. Meester uitleg basisschool.jpg
  TOF_0015.jpg
  Door Jarin van der Zande op 3 november 2023

  Veilig en gezond opgroeien. Hoe vanzelfsprekend is dat?

  Deze week plofte er een brief van de gemeente Apeldoorn bij ons op de deurmat. Onze dochter mag eind volgend jaar naar de basisschool en de tijd is aangebroken om onze voorkeursscholen door te geven. Zo’n keuze, misschien heeft u het zelf ook al eens meegemaakt, wordt bij ons thuis niet lichtzinnig genomen en is afhankelijk van een scala aan factoren. 

  Lees meer over "Veilig en gezond opgroeien. Hoe vanzelfsprekend is dat?"
 6. Kleingeld.jpg
  TOF_0015.jpg
  Door Jarin van der Zande op 6 september 2023

  Hogere giften voor mensen in de bijstand, werkt dat wel?

  Iedereen heeft er het afgelopen jaar mee te maken gehad: langdurig hoge inflatie. De boodschappen worden duurder, je betaald meer voor je TV en internetabonnement en je let nog beter op je maandelijkse uitgaven. Als je een arbeidscontract hebt dan is de kans groot dat je met een loonstijging (minimaal) gecompenseerd wordt voor deze prijsstijgingen, maar toch: het leven blijft een stuk duurder.

  Lees meer over "Hogere giften voor mensen in de bijstand, werkt dat wel?"
 7. Marathon, hardlopers.jpg
  TOF_0015.jpg
  Door Jarin van der Zande op 29 juni 2023

  Bouwen aan vertrouwen

  Bij de Algemene beschouwingen van 2023 heeft fractievoorzitter Jarin van der Zande een inbreng gegeven met als kern: Blijf anticiperen, vertrouw op elkaar, loop het juiste tempo, en hou je blik vooruit.

  Lees meer over "Bouwen aan vertrouwen"
 8. gokken fruitautomaat.jpg
  TOF_0015.jpg
  Door Jarin van der Zande op 11 mei 2023

  Schriftelijke vragen over verslavingsrisico Arcadehallen

  Namens de ChristenUnie fractie heeft Jarin van der Zande schriftelijke vragen gesteld aan het college naar aanleiding van berichtgeving over de speelhallen, waaronder in Apeldoorn: Maartens dochter (12) verspeelde in korte tijd 100 euro in arcadehal. Daar wordt bericht over hoe minderjarigen ongestoord niet alleen op behendigheidsspellen, maar ook op kermisautomaten honderden euro’s kunnen verspelen. Deze schriftelijke vragen zijn mede ingediend door Thomas Hendriks van de SP:

  Lees meer over "Schriftelijke vragen over verslavingsrisico Arcadehallen"
 9. groep plein lachend.jpg
  TOF_0015.jpg
  Door Jarin van der Zande op 7 februari 2023

  De eerste 40 dagen als nieuwe fractievoorzitter

  Deze week is het alweer 40 dagen geleden dat we met elkaar het nieuwe jaar mochten inluiden. Niet alleen het jaartal veranderde op dat moment, ook binnen onze fractie deed zich een verandering voor: ik mocht het fractievoorzitterschap van Ben Bloem overnemen. Voor ons team van fractie- en bestuursleden kwam deze switch niet uit de lucht vallen.

  Lees meer over "De eerste 40 dagen als nieuwe fractievoorzitter"
 10. Veiligheid
  TOF_0015.jpg
  Door Jarin van der Zande op 5 december 2022

  Feit of Frame: Wordt Apeldoorn onveiliger?

  Het zal de frequente lezer van de Apeldoornse Stentor niet ontgaan zijn. In de afgelopen maanden knallen de artikelen over overvallen op straat, aan de tankstations en in winkels van je beeldscherm af. In de Stentor wordt gesproken over een ‘ongekende overvalgolf’. Ook over onveilige situaties in wijken, met burenruzies en schietpartijen worden de laatste tijd veel artikelen geschreven. De Apeldoornse politiechef Sjoerd Obbink voelde de noodzaak om publiekelijk te reageren en de burgers van Apeldoorn te verzekeren dat ze ‘in een veilige stad wonen’. Dus wie heeft er gelijk? Is het inderdaad een stuk onveiliger geworden? Hebben we te maken met een beschikbaarheidsbias, gestimuleerd door vele nieuwsartikelen? Of praten we over incidenten, die onlosmakelijk horen bij elke grote stad? 

  Lees meer over "Feit of Frame: Wordt Apeldoorn onveiliger?"

  Labels: