Berichten geschreven door Jarin van der Zande

 1. kind op fietsje.jpg
  Jarin_2
  Door Jarin van der Zande op 14 februari 2022

  Gezinsstad Apeldoorn

  De ‘Gezinsstad Apeldoorn’ is al een heel aantal jaren een speerpunt voor de gemeente. Voor de ChristenUnie betekent dit dat jong en oud zich, onafhankelijk van hoe je gezinssituatie er nu precies uitziet of wat je achtergrond is, welkom en veilig voelt in Apeldoorn. Er zijn de afgelopen jaren hele goede stappen gezet om een mooie gezinsstad te worden. Ik merk, met name in gesprekken in de randstad, dat Apeldoorn ook zo gezien wordt.

  Lees meer over "Gezinsstad Apeldoorn"
 2. Gemeentehuis Apeldoorn.jpg
  Jarin_2
  Door Jarin van der Zande op 12 december 2020

  Dorps en wijkraden: Stoffige vergaderclubjes of waardevolle participatie?

  Nederland is het land van verenigingen en belangengroepen. Als je goed om je heen kijkt zie je overal groepen mensen bij elkaar komen om samen een sport te beoefenen, hun geloof te belijden, handen uit de mouwen te steken met vrijwilligerswerk of samen actie te ondernemen voor een belangrijke zaak of doelstelling. Ik geniet daarvan, het is burgerschap in volle glorie. ‘Burger zijn’ is voor mij ook een prachtig compliment. Sommigen veinzen minachting voor het woord ‘burger’, volgens hen moet je ‘inwoner’ zeggen, maar ik omarm de titel volledig. De Nederlandse burger heeft rechten, plichten, mag zich in vrijheid ontplooien en is 100% onderdeel van onze samenleving.

  Lees meer over "Dorps en wijkraden: Stoffige vergaderclubjes of waardevolle participatie?"
 3. 694-3.jpeg
  Jarin_2
  Door Jarin van der Zande op 27 mei 2019

  Een drogreden en vier argumenten tegen het wietexperiment

  In het regeerakkoord van 2017 heeft de coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie de afspraak gemaakt om op lokaal niveau een experiment uit te voeren met een gedoogde en gesloten coffeeshopketen. Het zogenaamde wietexperiment. Tien (middel)grote gemeenten worden nog voor het einde van het jaar door het ministerie van Justitie en Veiligheid uitgekozen om deze proef uit te rollen. 

  Lees meer over "Een drogreden en vier argumenten tegen het wietexperiment"
 4. brandweer.jpg
  Jarin_2
  Door Jarin van der Zande op 22 maart 2019
 5. apple-blank-business-442574.jpg
  Jarin_2
  Door Jarin van der Zande op 20 december 2018

  Verhoging studietoeslag na oproep ChristenUnie

  Naar aanleiding van de oproep van ChristenUnie in april dit jaar om de studietoeslag voor studenten met een beperking te verhogen, wordt vanavond tijdens de raadsvergadering een voorstel daartoe ingestemd. Het college van B&W wil met terugwerkende kracht deze studenten ondersteunen met €285,- per maand.

  Lees meer over "Verhoging studietoeslag na oproep ChristenUnie"
 6. Webblog 08-10 Jarin
  Jarin_2
  Door Jarin van der Zande op 9 oktober 2018

  Harde lessen uit de gemeenteraadscampagne in Tel Aviv

  Op 30 oktober vinden de gemeenteraadsverkiezingen in Israel plaats. Ook in Tel Aviv, de plek waar ik vandaag zit, zijn de campagneposters 3 weken voor election day niet meer te ontwijken. Voor een land dat omringt wordt door staten die het niet zo hebben op democratische verkiezingen is het een hoopvolle gedachte dat de inwoners hier hun representatieve vertegenwoordigers mogen kiezen. Toch is niet alles mooi aan deze campagne. In Tel Aviv verschenen campagneposters in het straatbeeld met een harde boodschap.

  Lees meer over "Harde lessen uit de gemeenteraadscampagne in Tel Aviv"
 7. Webblog 18-04 Jarin PvdD
  Jarin_2
  Door Jarin van der Zande op 18 april 2018

  Waarom ik af en toe jaloers ben op de Partij voor de Dieren. (En ook snel weer bij zinnen kom.)

  Het was vlak na de Tweede Kamer verkiezingen van 2017 dat fractievoorzitter voor de Partij voor de Dieren Marianne Thieme een motie in stemming bracht over het Terlouw duurzaamheidsmanifest. Het komende kabinet, op dat moment nog in de formerende fase met GroenLinks, moest volgens de PvdD het volledige manifest opnemen in het regeerakkoord. Ik was niet gecharmeerd van deze actie.

  Lees meer over "Waarom ik af en toe jaloers ben op de Partij voor de Dieren. (En ook snel weer bij zinnen kom.)"
 8. TOF_2515
  Jarin_2
  Door Jarin van der Zande op 9 maart 2018

  ChristenUnie Apeldoorn: Fietser moet vaker voorrang krijgen.

  De ChristenUnie fractie in Apeldoorn wil dat de fiets nadrukkelijker voorrang krijgt in de (her)ontwikkeling van wijken en wegen in de gemeente. Verkeerstechnische oplossingen moeten de veiligheid van de fietser verhogen, en het voor inwoners zo aantrekkelijker maken om vaker de fiets te pakken. Met name de veiligheid rondom scholen voor fietsende kinderen en ouders  moet volgens de ChristenUnie beter geregeld worden.

  Lees meer over "ChristenUnie Apeldoorn: Fietser moet vaker voorrang krijgen."
 9. 22687688_1592224557526286_5431173541342357498_n
  Jarin_2 CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
  Door Jarin van der Zande, ChristenUnie Nieuws op 24 oktober 2017

  ‘Onze’ Paul wordt staatssecretaris.

  Dat was het onderwerp van een mailtje dat begin deze week in het stadhuis werd verspreid. Wat mooi om te zien dat een wethouder voor heel veel inwoners ‘onze’ Paul is geworden. Dat kenmerkt hoe betrokken, enthousiast en open Paul Blokhuis is geweest voor Apeldoorn en haar inwoners. Dat kenmerkt hoe de politiek hoort te zijn.

  Lees meer over "‘Onze’ Paul wordt staatssecretaris."
 10. Koffertje GJ
  Jarin_2
  Door Jarin van der Zande op 25 september 2017

  Onze man in Apeldoorn, Amersfoort en Den Haag.

  We zijn op deze Apeldoornse ChristenUnie website met een nieuwe blog begonnen. Iets anders vormgegeven dan je misschien gewent bent, met meer diepgang dan de snelle soundbites die in de media vaak overblijven. Je kunt als lezer nu een blog selecteren per fractielid, om te ervaren waar we nu eigenlijk allemaal mee bezig zijn en wat ons bezig houdt tijdens ons werk als politicus. Voel je altijd vrij om te reageren op deze blogs. Wanneer je ergens overtuigd mee eens bent, of als je ergens hardgrondig mee oneens bent. Ik kom graag met je in gesprek, en samen komen we er vast wel uit!

  Lees meer over "Onze man in Apeldoorn, Amersfoort en Den Haag."