Berichten geschreven door Peter Kranenburg

 1. Ja folder.jpg
  Peter Kranenburg.jpg
  Door Peter Kranenburg op 9 oktober 2021

  Waarom afval produceren als het toch wordt weggegooid?*

  Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad besloten reclamefolders te blijven verspreiden bij iedereen die niet expliciet aangeeft deze niet te willen ontvangen. U merkt in de dubbele ontkenning al dat dit tot een vertroebelde discussie kan leiden.

  Ik leg u graag uit waarom ik niet blij ben met dit besluit. 

  Lees meer over "Waarom afval produceren als het toch wordt weggegooid?*"

  Labels: ,

 2. erwan-hesry-WPTHZkA-M4I-unsplash.jpg
  Peter Kranenburg.jpg
  Door Peter Kranenburg op 14 april 2021

  Vuurwerk in Apeldoorn: onze overwegingen

  Op 15 april spreekt de gemeenteraad van Apeldoorn over vuurwerk. Het dilemma: kiest de ChristenUnie voor een jaarwisseling met consumentenvuurwerk of niet.

  Ik ben de politiek ingegaan om mijn verantwoordelijkheid te nemen in het beleid dat gevoerd wordt in Apeldoorn. Ik wil mijn steentje bijdragen en ik wil dat met de mening van anderen en mijzelf, een stevig geluid hoorbaar is in (lastige) discussies.

  Ik ben ervan overtuigd dat als mensen op politici stemmen, zij mogen verwachten dat de politicus zoveel mogelijk informatie verzamelt om vervolgens goede besluiten te nemen. Besluiten die recht doen aan het geluid van degene die op ze gestemd hebben én daar verantwoording voor willen dragen. Goede informatie verzamelen, en besluiten nemen op basis van wat de kiezer van die politicus belangrijk vindt.

  Lees meer over "Vuurwerk in Apeldoorn: onze overwegingen"
 3. rope-pulling.jpeg
  Peter Kranenburg.jpg
  Door Peter Kranenburg op 17 december 2020

  Wie maakt de lokale omroep?

  Deze vraag lijkt een vrije worp in de lucht. Maar het is een hele relevante vraag. Vanavond is het debat over welke partij voorgedragen wordt als lokale omroep van de gemeente Apeldoorn. Deze aanbeveling is nodig omdat er iedere vijf jaar een licentie wordt verstrekt door het commissariaat voor de media. Met deze licentie mag de omroep zich de lokale omroep noemen en heeft het jaarlijks recht op €1,32 subsidie per huishouden (ruim €97.000,-/jaar). De afgelopen keren hebben zich drie partijen geroerd in deze strijd om de vijfjaarlijkse gunning. RTV Apeldoorn, Valouwe Media Stichting en Veluwe Centraal.

  Lees meer over "Wie maakt de lokale omroep?"
 4. BlogPeter.png
  Peter Kranenburg.jpg
  Door Peter Kranenburg op 9 juni 2020

  Veehouderij in balans

  Bij boeren denk ik aan hard werkende en gepassioneerde mensen. Passie voor hun vak en vaak specialisatie, passie voor hun vee en/of natuur. Mensen die weten waar ze het over hebben en, niet onbelangrijk, waarom. Waarom gaat het zo vaak over de boeren en waarom scheren we ze hen over één kam?

  Lees meer over "Veehouderij in balans"
 5. Weblog Peter Boeken.png
  Peter Kranenburg.jpg
  Door Peter Kranenburg op 6 februari 2019

  'En waar heb jij verstand van?'

  ‘En waar heb jij verstand van?’ Ik vraag me dat vaak af als ik met mensen in gesprek ben. Het is een vraag die je zowel positief als negatief in kan steken. En ik betrap me er nog weleens op dat ik een voorkeur heb voor de negatieve insteek.

  Lees meer over "'En waar heb jij verstand van?'"

  Labels: ,

 6. Webblog 18-09 Peter
  Peter Kranenburg.jpg
  Door Peter Kranenburg op 18 september 2018

  Politieke loempia's

  Afgelopen donderdag bespraken we in een politieke markt het groenplan, de uitvoeringsagenda groen en de eco-gids. Zo; en terwijl ik dit schrijf ontdek ik waarom er een kloof is tussen politiek en burger. Want wat is een politieke markt? Mijn eerste gok destijds kwam in de buurt van een beeld van een stadhuis vol met marktkraampjes. Ik kon de loempia’s -bij wijze van spreken- al ruiken.

  Lees meer over "Politieke loempia's"
 7. Webblog 13-05 Peter Dienstbaar
  Peter Kranenburg.jpg
  Door Peter Kranenburg op 14 mei 2018

  Waakzaam en dienstbaar

  Waakzaam en dienstbaar. Die spreuk staat al weer een aantal jaar op alle opvallende politievoertuigen in Nederland. En met name met dat dienstbare valt de Nederlandse politie op. Niet dienstbaar aan de wet, maar aan de burgers. Wellicht dat daarom het woord ‘diender’ dan ook niet als belediging wordt opgevat door de meeste agenten.

  Lees meer over "Waakzaam en dienstbaar"