Blogs per label

 1. F50 fietssnelweg.jpeg
  ErikJan
  Door Erik Jan Aalbers op 17 januari 2022

  Fietssnelweg F50 - Zonder omwegen fietsen van A naar Z?

  Zonder omwegen op de fiets van Apeldoorn naar Zwolle? Laten we als Apeldoornse raad eerst maar eens zorgen dat we via een snelfietsroute van Apeldoorn naar Vaassen kunnen. Dat blijkt al ingewikkeld genoeg. We zijn al zes jaar bezig met het realiseren van een snelfietsroute Apeldoorn-Vaassen-Epe. De rest van de route naar Zwolle zal hopelijk eenvoudiger zijn. 

  Het doel is en blijft tenslotte om mensen te verleiden de auto te laten staan en de fiets te pakken. Dat is gezond, het scheelt veel autoverkeer en drukte op de A50. En investeren in mobiliteit voor fietsers kost maar een fractie van wat je voor auto’s zou moeten investeren.  

  Lees meer over "Fietssnelweg F50 - Zonder omwegen fietsen van A naar Z?"
 2. Hanna.jpeg
  CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
  Door ChristenUnie Nieuws op 16 december 2021

  Hanna Riezebos keert na verkiezingen niet terug in Apeldoornse gemeenteraad

  Hanna Riezebos, nu nog gemeenteraadslid voor de ChristenUnie in Apeldoorn trekt zich terug als kandidaat voor de komende verkiezingen. Ze heeft een baan gevonden als beleidsmedewerker en kan dit niet combineren met het werk in de lokale politiek.

  Lees meer over "Hanna Riezebos keert na verkiezingen niet terug in Apeldoornse gemeenteraad"

  Labels: ,

 3. Kandidaten plaatje 2022
  CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
  Door ChristenUnie Nieuws op 1 december 2021

  Dit zijn onze kandidaten!

  Afgelopen dinsdag hebben onze leden de kandidatenlijst vastgesteld voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. We zijn blij dat we met deze 30 topkandidaten mogen gaan werken aan een (nog) mooier Apeldoorn.

  Lees meer over "Dit zijn onze kandidaten!"
 4. FotoblogHanna.jpeg
  CU-Apeldoorn_039_0C0A0377.jpg
  Door Hanna Riezebos op 3 november 2021

  Parkeren bij spoedhulp

  Drie jaar geleden vroegen wij samen met de SGP, Gemeentebelangen en de PvdA, in de raad aandacht voor huisartsen en verloskundigen die soms met spoed moeten parkeren. In dit soort situaties is het gewoon handig als je niet hoeft te zoeken naar een meter, een kaartje kopen en weer terug naar je auto te rennen. De afgesproken aanrijtijden voor huisartsen bij spoed (15 minuten) worden op deze manier gevuld met onnodige minuten vol stress. Kon de wethouder niet kijken naar een vriendelijk tarief voor een vergunning voor deze beroepsgroep? Het zakelijke tarief in onze stad is hoog. Wethouder Willems beloofde ons hier bij het opstellen van de Parkeervisie rekening mee te houden.

  Lees meer over "Parkeren bij spoedhulp"
 5. Opvang vluchtelingen.jpg
  CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
  Door ChristenUnie Nieuws op 26 oktober 2021

  Oproep aan burgemeester om noodopvang voor vluchtelingen

  Door de nieuwe toestroom van Afghaanse vluchtelingen en trage doorstroom staat de asielopvang in Nederland onder druk. Dit leidt tot een crisissituatie in Ter Apel die op dit moment 750 mensen opvangt, terwijl er maar plek is voor 275 mensen. Naast het tekort aan bedden, zorgt dit voor een onveilige situatie. Er zitten veel mensen bij elkaar in kleine ruimtes wat de risico's bij brand verhoogt en ook risico's voor de gezondheid met zich brengt. Koen Schuiling van Veiligheidsregio Groningen in Nieuwsuur geeft aan dat de situatie in Ter Apel als een zeer ernstige crisis beschouwd moet worden. 

  De urgentie is hoog om meer opvangplekken te creëren in Nederland. Daarom verzoeken wij de Apeldoornse burgemeester, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio, om een inventarisatie te maken voor mogelijke extra opvangplekken in de gemeente Apeldoorn en te kijken of bijvoorbeeld een noodopvang in de militaire kazerne in Nieuw Milligen mogelijk is.  

  Lees meer over "Oproep aan burgemeester om noodopvang voor vluchtelingen"
 6. Ja folder.jpg
  Peter Kranenburg.jpg
  Door Peter Kranenburg op 9 oktober 2021

  Waarom afval produceren als het toch wordt weggegooid?*

  Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad besloten reclamefolders te blijven verspreiden bij iedereen die niet expliciet aangeeft deze niet te willen ontvangen. U merkt in de dubbele ontkenning al dat dit tot een vertroebelde discussie kan leiden.

  Ik leg u graag uit waarom ik niet blij ben met dit besluit. 

  Lees meer over "Waarom afval produceren als het toch wordt weggegooid?*"

  Labels: ,

 7. achteraanzicht-backpack-daglicht-207697 (2).jpg
  CU-Apeldoorn_039_0C0A0377.jpg
  Door Hanna Riezebos op 29 september 2021

  Stoppen met drangzorg in gezinnen

  Deze zomer vroegen wij naar de praktijk van drangzorg in Apeldoorn. Drangzorg of preventieve jeugdbescherming is een kortdurende interventie en een intensief begeleidingstraject zonder dat sprake is van een uitspraak van de kinderrechter. Gecertificeerde instellingen hebben drang bedacht om OTS (onder toezicht stelling) te voorkomen. Vooral bij escalaties van vechtscheidingen wordt drang ingezet.

  De Raad voor Strafrechttoepassing en Jeugdbescherming en de Raad Volksgezondheid en Samenleving hebben in november 2019 forse kritiek geuit op deze trajecten. 

  Lees meer over "Stoppen met drangzorg in gezinnen"

  Labels:

 8. image0.jpeg
  CU-Apeldoorn_039_0C0A0377.jpg
  Door Hanna Riezebos op 1 juli 2021
 9. algemene beschouwingen.png
  CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
  Door ChristenUnie Nieuws op 24 juni 2021
 10. Kapelstraat fietser.jpg
  ErikJan
  Door Erik Jan Aalbers op 23 juni 2021

  Kl没nen in de Kapelstraat

  Helaas. De dag die je vermoedde dat zou komen is nabij. De Kapelstraat zal ook na coronatijd voor een groot deel van de week afgesloten worden voor fietsers.

  Samen met SGP, SP, PvdD hebben we nog geprobeerd on de afsluiting te beperken tot de echt drukke momenten. En ook hadden we nog een voorstel klaarliggen om ICT in te zetten om de drukte te signaleren. Maar het mocht niet baten. Een meerderheid koos anders.

  Lees meer over "Kl没nen in de Kapelstraat"

  Labels: ,