Berichten over Diversiteit

 1. rainbow 2.jpeg
  Ben binnen.jpg
  Door Ben Bloem op 11 februari 2021

  Apeldoorn Regenboogstad

  Twee weken geleden werd bekend dat Ede als één na laatste grote gemeente het predicaat regenbooggemeente gaat voeren. U raadt het misschien al: die laatste grote gemeente die zichzelf nog niet regenbooggemeente noemt is Apeldoorn.  Dit was de aanleiding voor GroenLinks om samen met een aantal andere partijen ook in Apeldoorn opnieuw het vraagstuk op de agenda te zetten.

  Lees meer over "Apeldoorn Regenboogstad"
 2. cu wandelen.png
  CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
  Door ChristenUnie Nieuws op 10 januari 2019

  Nashville

  De afgelopen dagen was de Nederlandse versie van de zgn. Nashville-verklaring over het huwelijk, (homo)seksualiteit en transgenderisme een veelbesproken onderwerp in Nederland, zowel in christelijke kring als daarbuiten.

  Wij betreuren ten zeerste het gevoel van afwijzing en uitsluiting dat door deze verklaring kan ontstaan bij homoseksuelen en transgenders, of mensen die daarmee worstelen. Het is onze diepe overtuiging dat ieder mens door onze Schepper geliefd is, en niemand bij voorbaat door Hem wordt afgewezen. Deze verklaring en alle commotie eromheen kent in onze ogen alleen maar verliezers. Hoezeer wij ook geloven dat een ieder recht heeft op zijn/haar mening en geloof, én hier voor uit mag komen, moeten wij helaas constateren dat dat in dit geval voor veel onnodig leed en verdriet heeft gezorgd.

  Lees meer over "Nashville"