Blogs per auteur

 1. Statie.jpg
  ErikJan
  Door Erik Jan Aalbers op 20 januari 2021

  Reactie op besluit Pluryn om leerwerkplek voor kwetsbare mensen te sluiten

  In de eerste week van dit pas begonnen jaar, besloot Pluryn om leer-werkbedrijf Statie op het NS-station te sluiten. In 2019 waren we er als fractie nog op bezoek, met (waarnemend) kamerlid Nico Drost.

  We waren toen onder de indruk hoe het gebouw, na jaren leegstand, nu een prachtige bestemming had gekregen: een beschermde werkplek voor de medewerkers. Zij kunnen in alle rust horeca-ervaring opdoen. En als het goed gaat, geleidelijk meer op de voorgrond de rol van gastvrouw of -heer op zich nemen. Wij waren blij met déze invulling van het stationsgebouw na jaren leegstand. Statie is hét inclusieve visitekaartje van Apeldoorn voor elke  treinreiziger die Apeldoorn bezoekt. Om te wachten, te lunchen, te vergaderen of te flexwerken.

  Lees meer over "Reactie op besluit Pluryn om leerwerkplek voor kwetsbare mensen te sluiten"
 2. boodschappen.jpg
  CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
  Door ChristenUnie Nieuws op 3 januari 2021

  Worden ook Apeldoorners gekort op hun uitkering als ze geholpen worden?

  Heel Nederland was in rep en roer na het bericht dat een vrouw in de bijstand uit Wijdemeren ruim €7.000 moest terugbetalen aan de gemeente omdat haar moeder zo nu en dan boodschappen deed. Wat mij betreft volkomen terecht. Zeker in het licht van de recente berichten rondom de toeslagenaffaire is het van belang ook de rol van de lokale overheid (de gemeente) kritisch te bezien als het gaat om inwoners bestempelen als fraudeurs.

  Lees meer over "Worden ook Apeldoorners gekort op hun uitkering als ze geholpen worden?"
 3. huisuitzetting.jpeg
  WhatsApp Image 2020-12-08 at 12.37.15 (1).jpeg
  Door Ben Bloem op 2 januari 2021

  Dakloos met Oud en Nieuw

  Het zal je gebeuren. Op oudjaarsdag een deurwaarder op de stoep met het bericht dat je je huis moet verlaten, anders gaat de stroom eraf. Toch is dat precies wat er onlangs bij camping de Hertenhorst in Beekbergen gebeurde.

  Lees meer over "Dakloos met Oud en Nieuw"
 4. New year resolution 2021.jpg
  Martin van Bruggen
  Door Martin van Bruggen op 1 januari 2021

  Anno Domini 2021

  In aanloop naar kerst heb ik gesproken over verwachtingen. Ook over verwachtingen die we misschien hebben voor 2021. En nu, nu we 2021 ingestapt zijn, wil ik jullie allereerst een gezegend Nieuwjaar wensen.

  Voor ons als politieke partij gaan we verkiezingen tegemoet. Een tijd waarin wij onze idealen met extra energie uitdragen. En ik breng u maar al te graag nog even in herinnering dat we ook als lokale afdeling hier in Apeldoorn mensen zoeken die de komende tijd actief met ons mee gaan doen. Wellicht heeft u nog niet precies bedacht wat u in 2021 en daarna gaat doen. U mag uw talenten gerust bij ons inzetten! Dat kan bijvoorbeeld door ons een berichtje te sturen.

  Lees meer over "Anno Domini 2021"
 5. cu_some_kerstgroet2020_v1b.jpg
  CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
  Door ChristenUnie Nieuws op 23 december 2020

  Kerstwens ChristenUnie Apeldoorn

  Wij wensen je gezegende kerstdagen en een hoopvol nieuwjaar.

   

  Lees meer over "Kerstwens ChristenUnie Apeldoorn"
 6. rope-pulling.jpeg
  Peter Kranenburg.jpg
  Door Peter Kranenburg op 17 december 2020

  Wie maakt de lokale omroep?

  Deze vraag lijkt een vrije worp in de lucht. Maar het is een hele relevante vraag. Vanavond is het debat over welke partij voorgedragen wordt als lokale omroep van de gemeente Apeldoorn. Deze aanbeveling is nodig omdat er iedere vijf jaar een licentie wordt verstrekt door het commissariaat voor de media. Met deze licentie mag de omroep zich de lokale omroep noemen en heeft het jaarlijks recht op €1,32 subsidie per huishouden (ruim €97.000,-/jaar). De afgelopen keren hebben zich drie partijen geroerd in deze strijd om de vijfjaarlijkse gunning. RTV Apeldoorn, Valouwe Media Stichting en Veluwe Centraal.

  Lees meer over "Wie maakt de lokale omroep?"
 7. Gemeentehuis Apeldoorn.jpg
  Jarin_2
  Door Jarin van der Zande op 12 december 2020

  Dorps en wijkraden: Stoffige vergaderclubjes of waardevolle participatie?

  Nederland is het land van verenigingen en belangengroepen. Als je goed om je heen kijkt zie je overal groepen mensen bij elkaar komen om samen een sport te beoefenen, hun geloof te belijden, handen uit de mouwen te steken met vrijwilligerswerk of samen actie te ondernemen voor een belangrijke zaak of doelstelling. Ik geniet daarvan, het is burgerschap in volle glorie. ‘Burger zijn’ is voor mij ook een prachtig compliment. Sommigen veinzen minachting voor het woord ‘burger’, volgens hen moet je ‘inwoner’ zeggen, maar ik omarm de titel volledig. De Nederlandse burger heeft rechten, plichten, mag zich in vrijheid ontplooien en is 100% onderdeel van onze samenleving.

  Lees meer over "Dorps en wijkraden: Stoffige vergaderclubjes of waardevolle participatie?"
 8. Mail Stemmen.jpg
  Martin van Bruggen
  Door Martin van Bruggen op 7 december 2020

  Aftellen, meetellen, vertellen... wat telt echt?

  Het is december 2020. Het is 22:43 als ik hieraan begin te schrijven. Geen idee nog hoeveel woorden dit verhaal gaat bevatten. Maar, zeker is dat ik ze aan het eind kan tellen. Overal om ons heen vinden we cijfers, aantallen, en het is zo ingeburgerd dat we er soms niet eens bij stil staan wat we allemaal tellen. Nu, aan het eind van het jaar, ben je wellicht vooral aan het aftellen. Aftellen tot het kerstfeest (we zitten midden in de adventstijd), aftellen tot het nieuwe jaar. En, veel mensen zullen ook aftellen tot het moment dat er een vaccin in Nederland arriveert tegen het coronavirus.

  Lees meer over "Aftellen, meetellen, vertellen... wat telt echt?"
 9. Busstation Apeldoorn.jpeg
  CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
  Door ChristenUnie Nieuws op 24 november 2020

  Actualiteitsvragen over verdwijnen bushaltes

  Naar aanleiding van de nieuwe concessie voor het openbare vervoer berichtte de Stentor onlangs dat er in de nieuwe dienstregeling van Keolis 64 bushaltes verdwijnen. De SP stelde hier eerder al vragen over, in de beantwoording wees het college toen o.a. naar Mobuur als alternatief.

  Lees meer over "Actualiteitsvragen over verdwijnen bushaltes"
 10. raadhuis 13 11 2020.jpg
  WhatsApp Image 2020-12-08 at 12.37.15 (1).jpeg
  Door Ben Bloem op 13 november 2020

  Wij hebben ingestemd met de begroting - maar dat maakt ons nog geen voorstander van die markthal

  Na de algemene beschouwingen vorige week volgde deze week de besluitvorming over de begroting voor de komende jaren. 

  Een begroting waarvan wij toen al hebben aangeven dat deze 'beleidsarm' genoemd mag worden: weinig echt forse wijzigingen in lopende plannen. Op één ding na: die vermaledijde markthal. Hoe wij daarover denken hebben wij één en andermaal duidelijk gemaakt

  Toch hebben wij vóór de begroting gestemd. Hoe zit dat dan?

  Lees meer over "Wij hebben ingestemd met de begroting - maar dat maakt ons nog geen voorstander van die markthal"