Verhoging studietoeslag na oproep ChristenUnie

apple-blank-business-442574.jpg
Jarin_2
Door Jarin van der Zande op 20 december 2018 om 15:21

Verhoging studietoeslag na oproep ChristenUnie

Naar aanleiding van de oproep van ChristenUnie in april dit jaar om de studietoeslag voor studenten met een beperking te verhogen, wordt vanavond tijdens de raadsvergadering een voorstel daartoe ingestemd. Het college van B&W wil met terugwerkende kracht deze studenten ondersteunen met €285,- per maand.

Raadslid Jarin van der Zande is blij met de pro-actieve houding van het college op dit punt. "Apeldoorn zat de afgelopen jaren ver beneden het gemiddelde met iets meer dan 80 euro per maand voor deze jongeren. Studenten die vanwege hun beperking veel meer kosten en tijd moeten besteden aan hun studie, hebben vaak geen ruimte meer over om daarnaast ook nog eens te gaan werken, deze financiele ondersteuning zorgt er voor dat deze studenten naast hun studie ongerust kunnen investerien in hun sociale contacten, of andere nevenactiviteiten kunnen oppakken"

Studenten en hun ouders die dit studiejaar een aanvraag doen op de studietoeslag, kunnen verwachten dat ze een bijdrage ontvangen met terugwerkende kracht vanaf 1 september 2018. Aanvragen van het formulier kan via deze link: https://www.apeldoorn.nl/individuele-studietoeslag?highlight=studietoeslag

Lees hier het volledige raadsvoorstel dat 20 december wordt ingestemd.

Deel dit bericht

Labels: , ,