College wil studietoeslag verhogen na oproep ChristenUnie Apeldoorn

Study-in-2018
CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
Door ChristenUnie Nieuws op 22 juni 2018 om 11:57

College wil studietoeslag verhogen na oproep ChristenUnie Apeldoorn

Het College van B&W staat positief tegenover het idee van de ChristenUnie om de studietoeslag voor studenten met een beperking te verhogen. Raadslid Jarin van der Zande deed deze oproep een aantal weken geleden, het college kwam vandaag met een uitgebreide reactie. Ruim 25 studenten maken volgens het college op dit moment gebruik van een studietoeslag van 1000 euro per jaar, maar dit ligt ver onder het landelijk gemiddelde.

Jarin van der Zande: "Ik heb ontzettend veel bewondering voor de studenten die ondanks hun beperking er toch nog in slagen om ook te studeren. Onze fractie vind het logisch dat de overheid deze jongeren zo veel als mogelijk ondersteund, ook financieel. Deze studenten hebben vaak niet de mogelijkheid om naast hun studie ook nog eens te gaan werken voor hun inkomen. Sociale contacten, ontspanning en extracurriculaire activiteiten komen dan onder druk te staan. Met deze studietoeslag hoeven de studenten zich minder zorgen te maken over hun financien, en kunnen ze net als als hun klasgenoten vollop hun talenten binnen en buiten de collegezaal ontwikkelen."

Het college van B&W komt dit jaar nog met een volledige uitwerking. De vragen van de ChristenUnie, en de antwoorden van het college zijn hier te lezen.

Deel dit bericht

Labels: , ,