Blogs per auteur

 1. Webblog 29-1-18 Roelof Gokken
  CU-Apeldoorn_033_0C0A0347.jpg
  Door Roelof Veen op 28 januari 2018

  Gokken?

  In de week dat deze weblog wordt gepubliceerd, willen we het gokbeleid van de gemeente Apeldoorn gaan behandelen. Vorig jaar schreef ik hierover ook al. Er was in een bijeenkomst van anderhalf uur zoveel inspraak, dat de politieke behandeling moest worden uitgesteld. Die tussentijd is ook gebruikt om extra juridisch advies te vragen. Dit advies heeft niet tot een ander voorstel geleid en daarom volgt nu alsnog de politieke behandeling.

  Lees meer over "Gokken?"
 2. weblog roelof
  CU-Apeldoorn_033_0C0A0347.jpg
  Door Roelof Veen op 20 november 2017

  Regering en kiezers

  Zoals vast iedereen wel heeft gehoord of gelezen, hebben wij een nieuw kabinet. Het heeft lang geduurd, maar toen zaten vier partijen wel op één lijn. Omdat verschillende andere partijen niet wilden regeren (GroenLinks, SP, PvdA) of door andere partijen werden uitgesloten (PVV) was de huidige combinatie de enig mogelijke. Niet willen regeren heeft in elk geval deels te maken met angst voor de volgende verkiezingen. Regeringen moeten soms pijnlijke maatregelen nemen. De afgelopen jaren is dat vaak gebeurd. Beide regeringspartijen hebben dat gemerkt bij de stembus.

  Lees meer over "Regering en kiezers"
 3. CU-Apeldoorn_034_0C0A0352.jpg
  CU-Apeldoorn_033_0C0A0347.jpg
  Door Roelof Veen op 1 november 2017

  CU draagt Ben Bloem voor als wethouder Apeldoorn

  De ChristenUnie fractie draagt raadslid Ben Bloem (36) voor als kandidaat wethouder voor het college van Burgemeester en Wethouders in Apeldoorn. Bloem is hiermee de beoogde opvolger van Paul Blokhuis, die vorige week donderdag is beëdigd als staatssecretaris van VWS. 

  Lees meer over "CU draagt Ben Bloem voor als wethouder Apeldoorn"
 4. Stemmen
  CU-Apeldoorn_033_0C0A0347.jpg
  Door Roelof Veen op 2 oktober 2017

  Draagvlak en besluiten

  In de afgelopen week kregen we weer een aantal mooie voorbeelden te zien van de dilemma’s waarmee iedere bestuurder te maken krijgt als het te nemen besluit veel emotie oproept bij de inwoners.

  Lees meer over "Draagvlak en besluiten"