Dit zijn onze kandidaten!

Kandidaten plaatje 2022
CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
Door ChristenUnie Nieuws op 1 december 2021 om 08:18

Dit zijn onze kandidaten!

Afgelopen dinsdag hebben onze leden de kandidatenlijst vastgesteld voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. We zijn blij dat we met deze 30 topkandidaten mogen gaan werken aan een (nog) mooier Apeldoorn.

Bestuursvoorzitter Martin van Bruggen:

"De top van de lijst is een hele mooie mix geworden van ervaren raadsleden en jong talent. Stuk voor stuk getalenteerde en gedreven mensen die zich met hart en ziel willen inzetten voor onze mooie gemeente".

Ben Bloem (41) mag opnieuw de lijst aanvoeren, gevolgd door Jarin van der Zande (29) en de huidige twee fractievertegenwoordigers Willeke de Jager (40) en Peter Kranenburg (36). Erik Jan Aalbers (56) volgt op plek 5. De top 10 wordt verder aangevuld met een afwisseling van jonge en meer ervaren mensen die de komende tijd hun eerste stappen willen zetten in de lokale politiek.

Ook over de rest van de lijst spreekt Van Bruggen zijn dankbaarheid uit. "Deze lijst is een mooie en kleurrijke afspiegeling van onze leden geworden. We zijn blij en dankbaar dat zij ook op deze manier hun steun aan de partij zichtbaar willen maken. We zien er naar uit om met deze gideonsbende de campagne in te gaan". 

De volledige lijst ziet er als volgt uit  👇 

 1. Ben Bloem 
 2. Jarin van der Zande 
 3. Willeke de Jager 
 4. Peter Kranenburg
 5. Erik Jan Aalbers
 6. Bertus van de Kamp 
 7. Jan Werkman
 8. Harry Prinsen
 9. Bert van Veen
 10. Everdina van Olst
 11. Remko Groen
 12. Jan Lammers
 13. Mattias Wuarbanaran
 14. Mirjam van der Weerd
 15. Gerbert Hupkens
 16. Jeanet van der Linden
 17. René Speksnijder
 18. Ben Eggermont
 19. Daniëlle Zeeders
 20. Freek ten Klooster
 21. Arjan Witzier
 22. Ard Kleijer
 23. Wieger Sikkema
 24. Astrid Groen
 25. Henk Sollie
 26. Martin van Bruggen
 27. Niels Zoeteman
 28. Bart den Dekker
 29. Paul Blokhuis

Op de ledenvergadering is ook het verkiezingsprogramma vastgesteld. Het volledige verkiezingsprogramma, het programma in gewone taal (in tekst en als audiobestand), én de handzame folder vind je hier.

Update: na een eerdere publicatie van dit bericht heeft Hanna Riezebos besloten zich in verband met haar nieuwe baan alsnog terug te trekken als kandidaat. Dit bericht én de kandidatenlijst zijn daar inmiddels op aangepast.

Deel dit bericht

Labels: , ,