Succes met de VMBO examens!

Webblog 03-04 Hanna VMBO
CU-Apeldoorn_039_0C0A0377.jpg
Door Hanna Riezebos op 3 april 2018 om 19:12

Succes met de VMBO examens!

Vandaag starten ook in onze regio de VMBO examens. Onze fractie wenst alle kandidaten heel veel plezier en succes! Praktijkonderwijs kan niet genoeg positief onder de aandacht worden gebracht, we hebben wat dat betreft heel wat in te halen. Pieter Derks heeft in het radioprogramma Druktemakers hier in mei 2017 op onnavolgbare wijze de vinger bij gelegd, luister maar eens mee:

Ook minister Arie Slob was onlangs glashelder over de grote waarde van het VMBO; ouders, het is geen bezigheidstherapie of vergaarbak, maar broodnodig vakonderwijs om onze economie draaiende te houden. We komen vakmensen te kort in de bouw en de zorg, kijk maar eens op de vacature websites van onze regio; medewerkers technische dienst, monteurs, stukadoors en (wijk)verpleegkundigen gevraagd! En nog steeds daalt het aantal VMBO'ers. ChristenUnie Apeldoorn is daarom heel blij met "Trots op het vmbo", een initiatief van de gemeente Apeldoorn en de drie vmbo-scholen uit Apeldoorn: Edison College, Veluws College Cortenbosch en Sprengeloo: www.trotsophetvmbo.nl

De manier waarop thuis gesproken wordt over de waardering van praktische kwaliteiten is cruciaal. Bij mij thuis was het vooral mijn moeder die niet onder stoelen of banken stak hoe trots ze was op mijn zus die na drie havo besloot haar hart te volgen en kok te worden en mijn broer die met hoge cijfers slaagde voor LTS houtbewerking. Na al die jaren kan ik me het nog goed herinneren hoe ze rondvertelde over hun 'gouden handen.' Natuurlijk was ze ook trots op mijn ambitie om naar de universiteit te gaan, maar er was voor haar geen 'hoger' en 'lager'. We deden waar we goed in waren en daar was ze trots op.

Laten we er samen op letten en onze jongeren op elk niveau stimuleren voor hun eigen kwaliteiten te gaan. Dan gaat het ze lukken met die examens en die mooie baan, ook in onze regio!

Hanna Riezebos

Deel dit bericht

Labels: , ,