ChristenUnie Apeldoorn: Fietser moet vaker voorrang krijgen.

TOF_2515
Jarin_2
Door Jarin van der Zande op 9 maart 2018 om 12:53

ChristenUnie Apeldoorn: Fietser moet vaker voorrang krijgen.

De ChristenUnie fractie in Apeldoorn wil dat de fiets nadrukkelijker voorrang krijgt in de (her)ontwikkeling van wijken en wegen in de gemeente. Verkeerstechnische oplossingen moeten de veiligheid van de fietser verhogen, en het voor inwoners zo aantrekkelijker maken om vaker de fiets te pakken. Met name de veiligheid rondom scholen voor fietsende kinderen en ouders  moet volgens de ChristenUnie beter geregeld worden.

Ook Veilig Verkeer Nederland pleit al langer voor een verbetering van de verkeersveiligheid rondom scholen. Lijsttrekker voor de ChristenUnie Ben Bloem: “We merken dat fietslessen voor kinderen op de basisschool een goede eerste stap is om de veiligheid te vergroten. Maar daarnaast kan de gemeente zelf ook veel doen, door rekening te houden met de inrichting van de leefomgeving. Denk bijvoorbeeld aan ruime oversteekpunten waar de fietser altijd voorrang krijgt. Uiteindelijk gaat het ons erom dat kinderen en ouders zich veilig voelen in het verkeer, en als gevolg daarvan vaker de fiets pakt. Dat is ook nog eens veel gezonder”.

De ChristenUnie stelde in 2015 al de eerste schriftelijke vragen over de verkeersveiligheid rondom scholen. De partij merkt dat de wijken en ouders zelf ook ideeën hebben en willen meedenken in effectieve oplossingen. “We gaan donderdag fietsbellen uitdelen, maar vooral ook in gesprek met ouders. Veiligheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid, de gemeente moet daarom vooral niet in de weg lopen wanneer inwoners zelf met goede oplossingen komen” aldus Bloem.

Deel dit bericht

Labels: , ,