Het complete plaatje graag

fietskaartje breed.png
ErikJan
Door Erik Jan Aalbers op 13 februari 2021 om 14:20

Het complete plaatje graag

De mobiliteitsvisie voor de Apeldoornse binnenstad ligt ter inzage. Apeldoorners kunnen erop reageren, en zeggen wat ze ervan vinden. In het document wordt beschreven dat de fiets is in Apeldoorn het meest gebruikte vervoersmiddel is. De meeste verplaatsingen van inwoners blijken per fiets plaats te vinden.

Maar al die fietsritjes gaan natuurlijk niet allemaal naar en van de binnenstad. Veel mensen fietsen van A naar B en doorkruisen daarbij de binnenstad.

Onze fractie ontdekte dat het kaartje wat bij de mobiliteitsvisie hoort, niet helemaal compleet is.

Een cruciaal stukje doorgaande fietsroute, wat al jaren door half Apeldoorn gebruikt wordt, ontbreekt. Of beter gezegd: het voornemen om de Kapelstraat definitief als doorgaande fietsroute af te sluiten, is niet terug te zien. Bij wijze van service biedt de ChristenUnie hier het complete kaartje aan. Dat wordt omfietsen of lopen.

Fietskaart met markering Kapelstraat

Wilt u meer lezen? Klik hier.

Wilt u ook zoveel mogelijk door de Kapelstraat blijven fietsen? U kunt schriftelijk uw zienswijze sturen naar de Afdeling Omgevingsbeleid, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn, onder vermelding van ‘zienswijze over Visie op Mobiliteit in het Stadspark van Apeldoorn'. De zienswijze moet door u ondertekend zijn en ten minste uw naam, adres en woonplaats en indien mogelijk ook uw telefoonnummer en e-mailadres bevatten.

Deel dit bericht

Labels: , ,