Willeke de Jager stelt zich voor

TOF_2377
CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB Website Portret Willeke
Door ChristenUnie Nieuws, Willeke de Jager op 28 september 2020 om 15:50

Willeke de Jager stelt zich voor

De komende maanden wordt raadslid Hanna Riezebos vervangen door Willeke de Jager - Meindertsma. Voor wie Willeke nog niet kennen stelt ze zich even voor: 

Ik ben Willeke, getrouwd met Gijs en samen hebben we twee kinderen. Ik woon sinds 2008 in Apeldoorn, studeerde sociale geografie en ontwikkelingsstudies aan de Universiteit Utrecht en de Radboud Universiteit Nijmegen en na verschillende functies bij ontwikkelingssamenwerkingsorganisaties besloot ik mij te richten op de vraagstukken van de Nederlandse samenleving. Ook was ik eerder als projectonderzoeker werkzaam bij het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie en droeg in die hoedanigheid bij aan de landelijke bezinning over de woningmarkt.

Omdat ik de afgelopen jaren al als fractievertegenwoordiger bij de Christenunie Apeldoorn actief was is het politieke werk me niet vreemd en de fractie vertrouwd. Maar als raadslid aan de slag te mogen, al is het tijdelijk, vind ik een mooie uitdaging. Het is een eer om de komende maanden Hanna Riezebos te mogen vervangen als raadslid. Mijn ervaring van de afgelopen jaren is dat je in de politiek lastig grote veranderingen kunt maken. Daarvoor is de politieke realiteit te weerbarstig. Wel kun je kleine stappen zetten die samen langzaam een kant op bewegen. Voor deze stapjes blijf ik gaan.

Ik zal mij vooral blijven bezig houden met de energietransitie, onze Apeldoornse woningmarkt (denk aan betere mogelijkheden voor starters), de aankomende omgevingsvisie en andere ruimtelijke ordeningsthema’s.

Heb je ideeën of wil je een keer meedenken? Je bent van harte welkom! 

Deel dit bericht

Labels: , ,