Re: Westpoint

Westpoint.jpg
WhatsApp Image 2020-12-08 at 12.37.15 (1).jpeg
Door Ben Bloem op 24 september 2019 om 15:59

Re: Westpoint

Onlangs vroeg ik er in de wandelgangen nog naar: "Hoe staat het nou eigenlijk met Westpoint?". Ik werd op mijn wenken bediend. Maar ik moet nu wel iets rechtzetten.

Vorige week donderdag kwamen omwonenden van Westpoint, verenigd in een buurtcommité, met de gemeenteraad praten over de laatste plannen voor Westpoint, ook wel bekend als Handelstraat 2. Een gebouw dat al vele jaren leegstaat en verpaupert, waar in het verleden vaak sprake is geweest van overlast en waar ook de gemeenteraad zich al meerdere malen over heeft gebogen. 

Nu de nieuwste plannen van eigenaar BUN bekend zijn gemaakt voelen omwonenden zich niet gehoord. De relatie tussen de projectontwikkelaar en de buurt lijkt hierdoor behoorlijk verstoord. Iets waar ook ik mijn verbazing en teleurstelling over heb uitgesproken. En hoewel de mogelijkheden voor de gemeenteraad niet onbeperkt zijn, gaan wij wel degelijk over het wel of niet goedkeuren van het bestemmingsplan. En op dat vlak heb ik die avond een fout gemaakt. Dat kan gebeuren, maar is wel jammer. Doordat dit dossier al vele jaren speelt, en er vele diverse plannen de revue hebben gepasserd, had ik even niet meer scherp of er nog een bestemmingsplanprocedure (van kantoor naar woonbestemming) langs de raad moest. Ik heb dit - voor zover ik weet ook met zoveel twijfels - richting een aanwezige journaliste van Apeldoorn Direct geuit. In die (digitale) krant staat nu dat ik zou hebben gesteld "dat de gemeente niet zo veel meer kan veranderen aan de plannen van de firma BUN". Dat is onjuist. Ik wist het even niet meer zeker. 

Deze uitspraak - of in elk geval de weergave ervan - heeft voor onrust gezorgd bij omwonenden. Ik wil dat hierbij graag rechtzetten. Zoals ook in de uitnodiging voor de inloopavond over Westpoint staat vermeld moet er wel degelijk nog een bestemmingsplanprocedure langs de gemeenteraad. Wij zullen daarbij dan ook alle inbreng laten meewegen, dus óók de inspraak van omwonenden. Daarbij herhaal ik wel wat ik ook afgelopen donderdag heb gezegd: dit is geen keiharde garantie dat deze groep omwonenden per definitie hun "zin" zullen krijgen. Als raadsleden moeten wij een integrale afweging maken, waarbij verschillende belangen tegen elkaar moeten worden afgewogen. Uiteindelijk zullen we uiteraard laten weten wat ons besluit is en hoe we daartoe gekomen zijn, maar om nu al een eindoordeel te vellen is wat ons betreft nog wat vroeg.

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande toch nog vragen, schroom niet en laat het ons weten!

Deel dit bericht

Labels: , ,