ChristenUnie stelt ‘run’ op basisscholen aan de orde

Nieuws Hanna Basisscholen.jpeg
CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
Door ChristenUnie Nieuws op 1 maart 2019 om 10:55

ChristenUnie stelt ‘run’ op basisscholen aan de orde

Een aantal ontwikkelingen in het basisonderwijs in Apeldoorn geven al langere tijd reden tot zorg. Zo komt het in Apeldoorn voor dat tweede en derde kinderen van één gezin niet op dezelfde basisschool kunnen worden geplaatst. Voorbeelden die recent in het nieuws waren zijn de wijken Ugchelen en Zuidbroek, maar in mindere mate speelt dit ook in andere wijken.

Dit past volgens Hanna Riezebos in een landelijke ontwikkeling. “Ouders laten steeds vaker niet de nabijheid van een school en hun levensovertuiging, maar onderwijsconcepten, gemiddelde Cito-scores en nieuwe schoolgebouwen doorslaggevend zijn in hun schoolkeuze. Ook in Apeldoorn is dit meer en meer een realiteit. Extra complicerend is, dat de recente inhaalslag in de woningbouw in Apeldoorn nieuwe druk legt op scholen die daar tot voor kort niet mee te maken hadden.” Hierdoor kan volgens de ChristenUnie in een korte periode een zogenaamde ‘run’ op sommige basisscholen ontstaan waardoor andere scholen ‘leeg getrokken’ worden.

De gemeente komt hierdoor vaker voor ingewikkelde huisvestingsvraagstukken te staan. Ook neemt de verkeersproblematiek rond scholen toe, omdat kinderen van steeds verder weg naar school toe komen en de auto vaker een alternatief wordt voor de fiets. De partij stelt het college vragen over de samenwerking tussen schoolbesturen en de rol van het college daarbij.

Deel dit bericht

Labels: , ,