Eerste reactie ChristenUnie Apeldoorn op nieuw bestuursakkoord

Website Bestuursakkoord
CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
Door ChristenUnie Nieuws op 9 mei 2018 om 19:31

Eerste reactie ChristenUnie Apeldoorn op nieuw bestuursakkoord

‘De kracht van Apeldoorn’. Dat is de titel van het nieuwe bestuursakkoord dat door de VVD, Lokaal Apeldoorn, CDA, D66 en GroenLinks is gesloten. De komende vier jaar zullen deze partijen de coalitie vormen, en de wethouders leveren. 

Voor ons betekent ‘de kracht van Apeldoorn’ dat we de komende vier jaar met jou, met de buurt en met de hele gemeente aan de slag gaan om Apeldoorn mooier te maken voor iedereen. Verbindingspolitiek noemen we dat, omdat we weten dat de politiek het niet zonder de samenleving gaat redden. Het is jammer dat de tekst van het nieuwe bestuursakkoord doet vermoeden dat de nieuwe coalitie daar iets anders over denkt.

‘Wij maken de stad financieel gezond’, ‘wij zorgen voor verbinding tussen generaties’, ‘wij maken een grote kwaliteitsverbetering in de jeugdzorg’ zijn zo maar een paar zinnen uit het akkoord. Een gemiste kans om te laten merken dat je met de hele samenleving aan de slag wil gaan, en jammer dat het nieuwe college de afgelopen jaren is vergeten! Daarin hebben we namelijk met elkaar al hele grote stappen gezet om Apeldoorn financieel gezond te krijgen, en kreeg onze gemeente landelijk waardering voor de aanpak van jeugdzorg onder onze wethouder Paul Blokhuis.

De nieuwe coalitie heeft een paar mooie ambities uitgeschreven. Er is veel aandacht voor duurzaamheid, revitalisering van wijken en Centra voor Maatschappelijke Ondersteuning. Punten die we van harte ondersteunen! Er zijn ook plannen die echt beter moeten, en die we met de samenleving willen oppakken. Bij de algemene beschouwingen volgende week zullen wij als grootste oppositiepartij in Apeldoorn daarvoor concrete verbeteringen voorstellen.

Lees hier het volledige bestuursakkoord:

Deel dit bericht

Labels: , , ,