Najaarsweer

20170913_072251
CU-Apeldoorn_040_0C0A0385.jpg
Door Jeannet Huizing op 13 september 2017 om 16:33

Najaarsweer

In het schemer wakker worden. Een jas aan. En vandaag code ‘geel’ wegens storm. Dat zijn dingen die je doen beseffen dat de zomer weer voorbij is. En met de orkaan Irma die liet zien hoe het kan aflopen bij een zware storm maakt dat mij onrustig.

De grote linde achter ons huis staat nog in blad. Valt hij om, dan is ons huis vermoedelijk geraakt. Een monumentale boom die niet gekapt mag worden door de gemeente. Een mooie boom.

Hoe veilig is het hier? We zien dat het weer natter en onstuimiger is. De discussie in hoeverre de opwarming van de aarde komt door menselijk handelen is een achterhoede gevecht geworden. Dat de aarde opwarmt en de consequenties daarvan kunnen niet meer ontkend worden, hoewel een enkeling dat doet.

Vindt u mij somber? Dat is het effect van het korter worden van de dagen en zo nog wat narigheid wat ik hoor om me heen, menselijk leed. Het maakt me klein en weerloos. Want wie is de mens en wat kan ik in al dat natuurgeweld? Schuilen bij elkaar zoals Claudia de Breij zingt?

Ik schuil bij God.

Jeannet Hekert

Deel dit bericht

Labels: , , ,