In Gesprek met de Raad...en elkaar!

Auto navigatie.jpg
TOF_0168.jpg
Door Erik Jan Aalbers op 27 januari 2024 om 20:30

In Gesprek met de Raad...en elkaar!

De Hertenlaan en de Reeënlaan zijn al jaren 'in de ban van de Ring'. De doorgaande verkeersroute in het noordwesten van Apeldoorn perst zich vanaf de Koninginnelaan tot de Zwolseweg door twee woonstraten: de ene kant op door de Hertenlaan, de andere kant op door de Reeënlaan.

Donderdag ging de buurtcommissie in de Politieke Markt daarover in gesprek met de raad. In een presentatie werd duidelijk gemaakt wat de zorg is: steeds meer verkeer, veel vrachtverkeer wat ook 's avonds en 's nachts met een vaart langs komt rijden. Als er dan ook nog een bestelbus moet laden en lossen komt een fietser al snel in de knel. Kinderen laten oversteken is spannend.

En alle geparkeerde auto's werken ook niet mee... maar ja, waar moet je die anders laten? Het was mooi dat er ook bewoners van de Anklaarseweg aanwezig waren. Hun inbreng was vergelijkbaar: ook dáár is het druk en kan de weg de verkeersdruk niet aan. Veel vrachtverkeer wat vanaf Stadhoudersmolen naar het westen wil. Want de aanbevolen route, via de Oost Veluweweg naar de A50 en A1 is 20 minuten extra. En dat is voor veel bestuurders teveel gevraagd. Dat het een probleem is, dat waren we snel eens.

En dat je er niet veel mee opschiet om dan al het verkeer maar óf via Herten/Reeënlaan óf via Anklaarseweg te sturen was ook wel duidelijk. Dan misschien maar beter de overlast verdelen over beide routes. En voor de korte termijn oplossingen zoeken in verbieden van vrachtverkeer, te beginnen bij 's avonds en 's nachts als de trucks met volle vaart langsrijden? De wethouder beloofde daarnaast op zoek te gaan naar een definitieve oplossing. Maar dat vraagt tijd...

Het beste gesprek vond deze keer plaats ná de Politieke Markt: Herten/Reeënlaan en Anklaarseweg vonden elkaar in een goed gesprek met de griffie: welke mogelijkheden zouden ze sámen kunnen benutten om hun zorgen op de politieke agenda te houden?