Wisseling fractievoorzitter ChristenUnie Apeldoorn

TOF_77552.jpg
CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
Door ChristenUnie Nieuws op 23 december 2022 om 17:00

Wisseling fractievoorzitter ChristenUnie Apeldoorn

Jarin van der Zande zal met ingang van januari 2023, Ben Bloem opvolgen als fractievoorzitter van de ChristenUnie Apeldoorn. Ben was sinds de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 voorzitter en is nu bezig in zijn derde termijn als raadslid.

Hij is in deze tijd als opvolger van Paul Blokhuis ook wethouder geweest. Ben is in zijn raadslidmaatschap heel belangrijk geweest voor de vorming van de ChristenUnie-fractie en het team dat nu actief is.

Ben is naast zijn politieke werk, ook bestuurslid bij enkele stichtingen en is hij fulltime werkzaam als senior beleidsmedewerker bij een gemeente. Binnen deze laatste omgeving is hij onlangs gewisseld van werkgever. Om meer ruimte in zijn agenda te krijgen en om talent binnen de fractie te stimuleren, zal hij zijn taken als fractievoorzitter overdragen aan Jarin.

Ben blijft zijn raadswerk vol enthousiasme voortzetten en zijn ervaring als fractievoorzitter gebruiken voor het politieke programma van de ChristenUnie in Apeldoorn.

Jarin van der Zande

“Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat de fractie mij gegeven heeft voor het fractievoorzitterschap van de ChristenUnie Apeldoorn. Ben heeft onze partij de afgelopen jaren fantastisch gedragen en de ChristenUnie nieuwe energie en zichtbaarheid gegeven. Met ons team van fractieleden, bestuur en leden wil ik hierop doorbouwen, zodat we vanuit onze christelijke-sociale waarden ook de komende jaren impact blijven creëren in onze mooie gemeente Apeldoorn”.

Ben Bloem 

“Met veel plezier en dankbaarheid heb ik de afgelopen jaren fractievoorzitter mogen zijn. Het is mooi werk om te mogen doen, maar soms ook pittig. Ik ben blij dat Jarin het stokje vol enthousiasme wil overnemen en ik heb veel vertrouwen in zijn kennis en kunde. Ik wens hem heel veel succes, zegen en plezier in deze nieuwe rol”.

Jarin in het kort: 5 jaar raadslid ChristenUnie, werkt als adviseur Markt en Overheid bij Bouwend Nederland. Hij was landelijk voorzitter van PerspectieF-ChristenUnie-jongeren en heeft Crime Science en Bestuurskunde gestudeerd.

Labels: