Dakloos met Oud en Nieuw

huisuitzetting.jpeg
Ben binnen.jpg
Door Ben Bloem op 2 januari 2021 om 12:22

Dakloos met Oud en Nieuw

Het zal je gebeuren. Op oudjaarsdag een deurwaarder op de stoep met het bericht dat je je huis moet verlaten, anders gaat de stroom eraf. Toch is dat precies wat er onlangs bij camping de Hertenhorst in Beekbergen gebeurde.

Ik schrok van het bericht in de Stentor hierover. Het was aanleiding om contact te zoeken met enkele bewoners en om vragen te stellen aan Burgemeester en Wethouders. 

Wat kunnen we doen om deze mensen hulp en bescherming te bieden? Kunnen we bijvoorbeeld meewerken aan legalisering? Is dat wenselijk? En zo niet, kunnen we er dan in ieder geval voor zorgen dat het een en ander ordentelijk en met oog voor de menselijke maat gebeurt? Is er een verband met ons beleid rondom bewoning op vakantieparken, en kunnen we meer van dergelijke situaties verwachten in de toekomst? En is de gemeente bereid na te denken over het beschikbaar hebben van geschikte vormen van huisvesting voor mensen die voor een vergelijkbare crisissituatie komen te staan?

De vragen lezen kan hier. Beantwoording volgt uiterlijk binnen 4 weken. In de tussentijd houdt onze fractie vinger aan de pols.

Deel dit bericht

Labels: ,