Gemeente Apeldoorn moet stoppen met PlusOV

Schermafbeelding 2018-09-11 om 10.11.26
CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
Door ChristenUnie Nieuws op 11 september 2018 om 11:03

Gemeente Apeldoorn moet stoppen met PlusOV

De ChristenUnie fractie in de gemeenteraad van Apeldoorn wil de dienstverleningsovereenkomst met PlusOV beëindigen. Deze oproep doet de fractie vandaag aan het college van B&W van de centrumgemeente. “In de afgelopen weken heeft onze fractie ruim de tijd genomen om veel ervaringen en klachten van cliënten en betrokkenen te inventariseren en te beoordelen. Wij kunnen op dit moment niet anders concluderen dan dat de beloofde verbeteringen van voor de zomer niet zijn waargemaakt, en dat opnieuw veel kwetsbare kinderen en cliënten hier de dupe van zijn geworden” stelt ChristenUnie raadslid Hanna Riezebos.

De problemen in onder andere het leerlingenvervoer van PlusOV heeft er voor gezorgd dat veel kinderen veel te laat worden gebracht en opgehaald, en dat vooraf soms helemaal niet duidelijk is waar een leerling naartoe moet worden gebracht, merkt de fractie van de ChristenUnie zelf.

In de raadsvergadering van 20 september dient de ChristenUnie een motie in met het verzoek te stoppen met PlusOV. De vervoersregeling moet zo dicht mogelijk bij de inwoners worden georganiseerd, en het college van B&W wordt gevraagd nog voor het einde van het jaar met een nieuwe oplossing en vervoersregeling te komen. “De belangrijkste voorwaarde voor de nieuwe regeling moet zijn dat kwetsbare kinderen en cliënten nu eindelijk probleemloos naar hun school of dagbesteding worden gebracht”.

Deel dit bericht

Labels: , , ,