Aftellen, meetellen, vertellen... wat telt echt?

Mail Stemmen.jpg
Martin van Bruggen
Door Martin van Bruggen op 7 december 2020 om 17:00

Aftellen, meetellen, vertellen... wat telt echt?

Het is december 2020. Het is 22:43 als ik hieraan begin te schrijven. Geen idee nog hoeveel woorden dit verhaal gaat bevatten. Maar, zeker is dat ik ze aan het eind kan tellen. Overal om ons heen vinden we cijfers, aantallen, en het is zo ingeburgerd dat we er soms niet eens bij stil staan wat we allemaal tellen. Nu, aan het eind van het jaar, ben je wellicht vooral aan het aftellen. Aftellen tot het kerstfeest (we zitten midden in de adventstijd), aftellen tot het nieuwe jaar. En, veel mensen zullen ook aftellen tot het moment dat er een vaccin in Nederland arriveert tegen het coronavirus.

Als politieke partij zijn we ook aan het aftellen. In de eerste plaats natuurlijk tot aan de landelijke verkiezingen in maart 2021. Er is nog tijd om je bij ons aan te sluiten! Daarnaast hebben we ook een andere teller aangezet in Apeldoorn: die van de lokale verkiezingen een goed jaar later, maart 2022. Voor velen nog ver weg, maar, zoals dat gaat met aftellen, voordat je het weet is het zo ver.

Meedoen met de verkiezingen is dé manier in onze democratie om te zorgen dat je ook meetélt. En dat vraagt om mensen die ervoor willen gaan om ons christelijk-sociale geluid uit te dragen. Hier lees je hoe je met ons mee kunt doen. We zoeken vertellers van dat christelijk-sociale verhaal. Lijkt het je wat, om niet alleen te luisteren, niet alleen te stemmen, maar ook daadwerkelijk te zorgen dat we meetellen in Apeldoornse politiek? Meld je aan, en we gaan graag met je in gesprek. Vanzelfsprekend verwachten we dat jij je thuis voelt bij het verhaal van de ChristenUnie. Wellicht ben je nog niet zo ervaren in het vertellen van onze idealen. Laat dat je niet tegenhouden, politiek bedrijven begint immers met luisteren.

Luisteren is een bijzondere vorm van aandacht. Open staan voor datgene wat de ander belangrijk vindt. Wat vind jij wat écht telt? Als ChristenUnie hebben we al wel een paar ideeën. Tellen gaat snel over cijfers, cijfers gaan snel over geld. En geld is vaak snel uitgegeven. Wij zouden graag zien dat we aandacht hebben voor wat écht telt: bloeiende natuur, bloeiende relaties,  een bloeiende gemeente, zowel de stad als de dorpen eromheen. Wat bloeit, brengt vruchten voort. En die kunnen we weer delen met diegene die ze het hardste nodig hebben.

Hierboven staan 411 woorden. Maar wat écht telt? Ik hoop dat deze woorden diegene bereiken die ons een e-mail stuurt met de mededeling ‘ik doe graag mee’. Dan gaan wij luisteren naar jouw motivatie.

In afwachting van je reactie,

Martin van Bruggen,

Voorzitter bestuur ChristenUnie Apeldoorn

Labels: , ,