Weblog

 1. niet-alleen.png
  CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
  Door ChristenUnie Nieuws op 9 april 2020 om 10:21

  Ook wij doen mee met #nietalleen

  Ook wij doen mee met #nietalleen. Als politieke afdeling horen we graag waar u tegenaan loopt en of u belemmeringen ondervindt, waarbij we vanwege onze contacten met bijvoorbeeld B&W een waardevolle bijdrage kunnen leveren. De eerste vraag is al binnen en wordt momenteel uitgezocht!

  Ook meedoen? Of hulp nodig? Ga naar www.nietalleen.nl of bel met 0800-1322

  fb-post_wijdoenmee.png

  Lees meer over "Ook wij doen mee met #nietalleen"
 2. jeugdzorg.jpg
  CU-Apeldoorn_039_0C0A0377.jpg
  Door Hanna Riezebos op 8 april 2020 om 09:35

  Wanbestuur Pluryn baart Apeldoorn steeds meer zorgen

  Deze week spant het er om: de jeugdigen die in De Hoenderloo Groep wonen en nog geen vervangende plek hebben, krijgen post van Pluryn. In een brief zal hun een zorgaanbod worden gedaan. Apeldoorn heeft het altijd belangrijk gevonden dat Pluryn een nieuwe plek zocht samen met de jeugdigen, om ze zo ook zelf invloed te geven op hun (toch al zo anders dan normale) leven. Daarom werd dat vastgelegd in de afspraken met Pluryn. Het lijkt er totnutoe echter steeds op, dat Pluryn alléén beslist. 

  Lees meer over "Wanbestuur Pluryn baart Apeldoorn steeds meer zorgen"
 3. coronavirus-4937226_1280.jpg
  CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
  Door ChristenUnie Nieuws op 26 maart 2020 om 13:32

  Omzien naar elkaar, besturen in crisistijd

  Het zijn rare tijden. Ook onze fractie ondervindt de gevolgen van de coronacrisis en de landelijke maatregelen die zijn genomen. Toch staan we niet helemaal stil. 

  Lees meer over "Omzien naar elkaar, besturen in crisistijd"
 4. 1024px-Chambre_d'internat.jpg
  CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
  Door ChristenUnie Nieuws op 2 maart 2020 om 12:00

  Apeldoornse politieke partijen: stel Pluryn onder toezicht

  Op initiatief van de Apeldoornse ChristenUnie vragen meerdere lokale politieke partijen minister Hugo de Jonge in te grijpen bij de Hoenderloo Groep. Nu zorgaanbieder Pluryn het voornemen heeft uitgesproken de locatie in Hoenderloo te willen sluiten, wordt voor tientallen jongeren met complexe gedragsproblemen een geschikte vervolgplek gezocht.

  Lees meer over "Apeldoornse politieke partijen: stel Pluryn onder toezicht"
 5. helpende hand.jpeg
  CU-Apeldoorn_039_0C0A0377.jpg
  Door Hanna Riezebos op 28 januari 2020 om 09:34

  Welzijnswerk op de schop

  Zelf je boodschappen doen, je post openmaken en bijhouden: voor de meesten van ons is dat vanzelfsprekend. Als dit door een beperking of bijvoorbeeld een psychiatrische ziekte niet meer lukt, helpt de gemeente Apeldoorn met een ‘maatwerkvoorziening.’ Individueel maatwerk bestaat er ook voor kinderen en jongeren die zonder hulp in grote problemen zouden komen, denk aan individuele begeleiding van een kind dat gepest wordt op school, of een jongere die ontspoort door een hechtingsstoornis. Één op één naast iemand staan is nodig als hulp in een groep de benodigde hulp in de weg staat.

  Lees meer over "Welzijnswerk op de schop"
 6. Blog Erik Jan Fietsers Kapelstraat breed.png
  ErikJan
  Door Erik Jan Aalbers op 20 januari 2020 om 15:05

  Kapelstraat voor fietsers

  Hoe doorkruis je als fietser onze lange Hoofdstraat?  

  Aan de ene kant kun je passeren via de Hofstraat. Aan de andere kant... moet je bijna naar de Grote Kerk fietsen om van oost naar west te gaan. Halverwege deze lange winkelstraat zit gelukkig één doorsteek voor fietsers: de Kapelstraat. Dit straatje voldoet goed als oost-westverbinding. Vanuit bijvoorbeeld Zevenhuizen leiden alle wegen naar de Paslaan en Kapelstraat: handig als je naar de bibliotheek wilt of muziekles volgt bij Markant. Of als je bijvoorbeeld verder wilt richting de Asselsestraat. 

  Lees meer over "Kapelstraat voor fietsers"
 7. Nieuwjaarsgroet 2020.PNG
  CU-Apeldoorn_034_0C0A0352.jpg
  Door Ben Bloem op 31 december 2019 om 15:33

  Wij wensen u een gezond en gezegend 2020

  Het einde van het jaar staat voor de deur. Tijd om samen terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar 2020. 

  Lees meer over "Wij wensen u een gezond en gezegend 2020"
 8. jeugdzorg.jpg
  CU-Apeldoorn_039_0C0A0377.jpg
  Door Hanna Riezebos op 18 november 2019 om 22:54

  Verrassingen

  Ineens was daar tijdens de begrotingsbehandeling het VVD amendement ‘Meer kostenbewustzijn in de jeugdzorg’. Verwijzers én ouders in de jeugdhulp moeten weten wat de hulp kost. Door dit als een amendement vorm te geven poneert de VVD dit inzicht nadrukkelijk als een aanvulling op de beheersmaatregelen voor het bestrijden van de kosten van de jeugdzorg. Ergo: door op de hoogte te zijn van de kosten van jeugdhulp, zullen verwijzers en ouders vaker kiezen voor goedkopere zorg. 

  Lees meer over "Verrassingen"
 9. Alternatieve begroting.PNG
  CU-Logo-plusje-PosterVariant-RGB
  Door ChristenUnie Nieuws op 13 november 2019 om 17:06

  ChristenUnie Apeldoorn presenteert alternatieve begroting

  Onder het motto “de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten” komt de ChristenUnie Apeldoorn met een alternatieve begroting voor de gemeentekas. Met in totaal 24 alternatieve voorstellen op de plannen van het college van B en W hopen zij hun collega raadsleden te inspireren om andere keuzes te maken.

  Lees meer over "ChristenUnie Apeldoorn presenteert alternatieve begroting"
 10. roelstoel.jpg
  CU-Apeldoorn_034_0C0A0352.jpg
  Door Ben Bloem op 22 oktober 2019 om 20:02

  Hier doen we het voor

  Eerlijk is eerlijk, toen ik 6 jaar geleden vertelde dat ik de politiek inging, deed dat wel een paar wenkbrauwen fronsen. En nog steeds krijg ik soms verbaasde blikken als ik op een feestje vertel dat ik in de gemeenteraad zit.

  Lees meer over "Hier doen we het voor"