Ben Bloem kandidaat lijsttrekker ChristenUnie Apeldoorn

CU-Apeldoorn_034_0C0A0352.jpgmaandag 29 mei 2017 16:57

Raadslid Ben Bloem is door de ChristenUnie voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Bloem (36) volgt hiermee wethouder Paul Blokhuis op als lijsttrekker, die zich niet opnieuw verkiesbaar stelt.

Ben Bloem is sinds 2014 raadslid voor de CU. Hij heeft zich in de afgelopen jaren onder meer sterk gemaakt voor veilige en kleinschalige opvang van asielzoekers en goede sociale en ruimtelijke voorzieningen in de stad. Naast zijn raadslidmaatschap is Bloem coördinator bij de Stichting Dak- en ThuislozenZorg (DTZ) Menorah waar hij werkt met dak- en thuislozen en verslaafden.

Aantrekkelijk

Voor de komende jaren is de nieuwe ChristenUnie lijsttrekker vol ambitie voor de stad. ,,Apeldoorn staat nu al in de top 10 van gelukkigste gemeenten van Nederland, en daar wil ik op verder bouwen. Ook voor jongeren, die nu vaak wegtrekken uit de stad, wil ik Apeldoorn aantrekkelijk houden”, aldus Bloem.

Met Paul Blokhuis als wethouder zit de ChristenUnie al drie termijnen in het stadsbestuur. Bloem: ,,Deze verantwoordelijkheid wil ik vasthouden en mij met hart en ziel voor de stad inzetten. Ik geloof dat het ideaal van de ChristenUnie, omzien naar elkaar en recht doen aan ieders talenten, ook de komende jaren ontzettend nodig hard nodig is in Apeldoorn.''

Blokhuis zal niet terugkeren als wethouder in Apeldoorn. De leden van de ChristenUnie stemmen in het najaar over de definitieve kandidatenlijst.

« Terug