Blauwe parels tussen het groen

kayersbeekmaandag 26 juni 2017 15:30

Ja, ik mag graag hardlopen. En zo heel af en doe ik ook aan sightrunning. Gewoon in Apeldoorn, ga je mee?!

Sightrunning is een hele leuke manier om een stad te ontdekken. Gewoon op je hardloopschoentjes! Vind ik dan hè. Anderen gaan liever fietsen of wandelen. Maar goed, ik doe dus aan hollen.

Vorige week kwam ik een pareltje tegen waar ik het bestaan nog niet van kende. Nadat ik mijn dochter en haar vriendinnen achterliet bij de sportvelden in Zuid ging ik mijn schoentjes slijten. Eerst langs de dubbelbeek Zwaanspreng en Kayersbeek, langs Malkenschoten tot aan de sprengkop van de Kayersbeek in het bosje tussen de politieacademie en de Felua. Daarna over op de Winkewijert, ook een spreng, die vanuit Ugchelen Apeldoorn in stroomt en verderop uitkomt in de Ugchelsebeek. Ik volgde de spreng stroomopwaarts, langs prachtig groen en dwars door het laatste woonwijkje de bossen in, achter het Gelre.

En ook daar weer: wat een prachtig stukje natuur. En ik wist niets van het bestaan ervan. Wat een serene rust zo tussen de rand van de stad en de snelweg in. Prachtige, hoge sparren en mooi heuvelachtige ondergroei. Genieten. Met volle teugen.

Echt een aanrader om daar eens door heen te rennen. Of fietsen. Ok, wandelen. Al dan niet met kinderen en picknickmand. Hoe dan ook: van harte aanbevolen. Heen en terug was ik 10 km onderweg. Prima te doen! Of als je nog eens een andere mooie route zoekt... kijk hier eens. Prachtige stukjes Apeldoorn die je misschien wel - net als ik - nog nooit hebt gezien.

Ga je mee?

« Terug